– Med så mange bussavganger som det settes opp mellom Elnesvågen og Molde fra nyttår, vil det forenkle mulighetene for folk å reise kollektivt til og fra jobb i Molde, eller når man skal til butikker eller delta på kulturtilbud som kino, sier en fornøyd ordfører Tove Henøen.

Nå vil Fræna kommune følge opp med å legge til rette for at det blir enklere å finne parkeringsplass i Elnesvågen.

– I dag er det en grusplass ved ungdomsskolen. Vi ser utfordringen med å legge til rette for bussreisende. Vi har satt av penger til å lage en bedre og større parkeringsplass i Elnesvågen sentrum, for mange vil sikkert kjøre bil hit for å ta bussen videre. Vi har også planer om å lage en busstasjon; et sted folk kan komme inn under tak mens de venter på bussen, sier Henøen.

– Hvor raskt kan dere komme i gang med å lage bedre parkering og busstasjon?

– Jeg håper vi kommer i gang til våren. Vi har en jobb å gjøre med å legge bedre til rette for kollektivreisende. Vi ønsker at reisende skal slippe å stå ute i all slags vær når de skal ta bussen, og har som mål å lage et oppvarmet lokale, en busstasjon, sier Tove Henøen.

Hun mener at de mange bussavgangene vil gjøre det enklere, ikke minst for ungdom, å benytte seg av idretts- og kulturtilbud i Molde.