– Jo flere bussavganger, desto større håper vi etterspørselen blir, sier fagansvarlig Svein Ivar Aarskog i samferdselsavdelinga.

Tidenes bussatsing kan publikum som skal reise mellom Elnesvågen og Molde glede seg til. Fra nyttår setter Møre og Romsdal fylkeskommune opp nye bussruter. De innebærer 32 bussavganger i hver retning mellom Elnesvågen sentrum og Molde sentrum.

Buss hvert 30. minutt

– Vi ønsker å gi reisende et så godt tilbud som mulig for å bruke bussen. Derfor settes det fra 1. januar opp buss med halvtimesavganger mellom Elnesvågen og Molde, forklarer fagansvarlig for buss i samferdselsavdelinga, Svein Ivar Aarskog til Romsdals Budstikke.

Første bussavgang fra Elnesvågen på hverdager går klokka 05.45. Den går via flyplassen på Årø. Deretter er det tre bussavganger til fram til klokka 07.35. Deretter, fra 07.35 og til klokka 20.05 på kvelden går det buss fra Elnesvågen til Molde hver halvtime.

Nattbuss

Siste kveldsbuss fra Molde til Elnesvågen går klokka 23.15 på hverdager, klokka 22.10 på søndager. Lørdagsnatta går det nattbuss fra Molde til Elnesvågen klokka 02.10, med forbindelse til Bud/Vikan og Farstad/Hustad.

Bud og Hustad

– Vi har forsøkt å legge opp til korresponderende ruter til Bud og Hustad. Til Bud går det bussforbindelse fra Elnesvågen 12 ganger daglig på hverdager. Til Farstad/Hustad 10 forbindelser daglig. Vi håper det nye og forbedrete busstilbudet vil gjøre det enda mer attraktivt for publikum å benytte bussen, sier Aarsbog.

Boreal overtar

Fra 1. januar 2017 tar selskapet Boreal over rutetrafikken i kommunene Fræna, Eide, Aukra og Midsund.

Samferdselsavdelinga i fylkeskommunen presenterte denne uka det nye ruteopplegget for politikerne i fylket. Ruteopplegget ble svært godt mottatt.

Fagansvarlig Svein Ivar Aarskog i samferdselsavdelinga håper at flere vil bruke bussen. Foto: Richard Nergaard