– Det er definitivt en ny oppblomstring på håndballfronten i Træff. Det myldrer av lovende spillere i grønt, sier Emil Holden som har vært 3. divisjonslagets trener siden 2011.

Træff overtok tabelltoppen da de slo Kristiansund 33-29 i Træffhuset tirsdag kveld. Det er en plass laget ønsker å være også når sesongen er ferdig.

– Om vi hadde fått et lag i 2. divisjon, ville det vært helt magisk. Det blir tøft, og vil koste oss en del. Men nå har vi opprykket mer eller mindre i våre egne hender. Det er opprykk som er målsettingen vår. Vi var nær ved å greie det i fjor, og vi er enda bedre i år. Nå gjelder det bare å jobbe hardt resten av sesongen, sier Træff-treneren.

Klubben hadde sin lille storhetstid da de spilte i 1. divisjon i fire sesonger fra 2001. Etter nedrykket i 2005 har det imidlertid bare gått nedover for laget som nå er i 3. divisjon. Skulle det ende med opprykk til 2. divisjon, vil det være klubbens første opprykk siden de kom opp i 1. divisjon for 15 år siden.

Mange fra MHK

Laget består stort sett av spillere som tidligere har spilt i Molde HK. Blant dem er Amalie Havnen. Hun er glad Træff har et tilbud for håndballspillere som ikke vil satse så seriøst.

– Jeg hadde faktisk tenkt å slutte på håndball for noen år siden da jeg var i MHK. Men jeg fant interessen igjen i Træff. Det er viktig å ha et bra tilbud også for dem som ikke har lyst til å bli håndballproff. For min del passet Træff midt i blinken, sier Havnen.

Trener Holden er glad for at MHKs elitelag gjør det godt, og mener det bare gir positive ringvirkninger for Træff.

– De som har kommet til oss har enten ikke blitt satset på, eller ikke ønsket det selv. Da har vi vært et tilbud for dem som ikke vil satse så seriøst med trening hver dag. Litt fleipete sagt, så kan jeg nesten si at vi har vært som et asylmottak i perioder. Alt falt til oss. De vi har fått inn har jo bare hevet gruppa, så det er bare positivt, sier Holden.

– Pila peker oppover for Træff

Stål Andersen er leder for håndballgruppa i Træff. Han mener det bare er godt gammeldags hardt arbeid som har ført til et oppsving for Træff-håndballen. Også på aldersbestemte lag har det vært en økning av lag og spillere de siste åra.

– Jeg kjenner ikke til hvordan det var før jeg kom inn for noen år siden. Men jeg ser i alle fall at vi gjør det bra i dag. Pila peker oppover for håndballen i Træff. Det er vanskelig å peke på grunner til at det har snudd litt de siste åra, annet enn at vi har jobbet hardt. At MHK gjør det godt er jo også bare en fordel for oss, sier Andersen.

– De siste 4-5 åra har vi lagt ned en kjempeinnsats. Vi har bygd opp igjen den yngre avdelingen i klubben, og har fått flere lag. Det høster vi frukter av nå, mener Holden.

Andrea Berg Haukebø er en av mange Træff-spillere med fortid i Molde HK. Foto: Per Tormod Nilsen
Emil Holden var en fornøyd mann etter seieren over Kristiansund tirsdag kveld. Målsettingen for laget denne sesongen er å rykke opp til 2. divisjon. Foto: Per Tormod Nilsen