I slutten av november stemte formannskapet for at det fra 1. januar 2017 ville bli slutt på gratis parkering for elbiler i Molde. En av årsakene var at kommunen går glipp av store beløp i parkeringsinntekter, og mange lar elbilen stå parkert hele dagen på de beste plassene i sentrum. Inntil nylig var det opp til kommunene selv å avgjøre om de ønsket gratis parkering for elbil, men etter budsjettavtalen mellom regjeringen og samarbeidspartiene, har pipa fått en annen lyd.

Minimum halv pris

Nå må alle kommuner tilby minimum halv pris på parkering og bomavgifter. Det ser Frøydis Austigard (V) som en stor seier for partiet. Da saken var oppe i formannskapet ønsket hun og Venstre en mykere overgang for elbileierne, og foreslo gratis parkering i Grandfjæra og parkeringstunnelen. Men forslaget fikk kun to stemmer. Nå ser hun seg nødt til å utarbeide forslaget ytterligere.

- Vi skal fremme forslaget igjen i kommunestyret, og etter at budsjettavtalen kommer med nye vilkår, skal vi utarbeidet forslaget vårt, sier hun.

I en innkjøringsfase

Austigard mener vi ikke har kommet så langt at vi kan ta vekk frynsegodene for elbileiere. - Det blir altfor dramatisk. Vi er i en innkjøringsfase. Billigere parkering, bomavgifter og ferje, i tillegg til miljøgevinst, er avgjørende grunner for at folk kjøper elbil, sier hun. På Venstres neste gruppemøte skal de se gjennom vedtaket i budsjettavtalen og diskutere hvordan forslaget kan utvides. Hun synes det er flott at partiet fikk igjennom elbilvedtaket.

- Det viser at vi hadde rett. Det er kjempebra for Venstre. Det hjelper å stå for det man tror på, selv om man er et lite parti, sier hun.

Frøydis Austigard (V) Foto: Erik Birkeland