Daglig leder, advokat og aksjonær Øyvind H. Meisingset i Advokatfirmaet Øverbø Gjørtz AS forteller at de 13 eierne har like store eierandeler hver. Øverbø Gjørtz var tidligere et såkalt DA, det vil si et selskap med delt ansvar.

38 ansatte

Øverbø Gjørtz, som er det største advokatfirmaet mellom Bergen og Trondheim, har 38 medarbeidere. Av disse er 30 advokater. De ansatte er fordelt på fire kontorsteder, med 17 i Molde, 12 i Ålesund, sju i Kristiansund og to i Ørsta.

Øyvind H. Meisingset venter at firmaet i år vil få en omsetning på 49 millioner kr. I 2017 forventer han 52 millioner kr.

Vil være ledende

– Vår visjon er å være det ledende advokatfirmaet på Nordvestlandet, sier Øyvind H. Meisingset, som forteller at firmaets tre avdelinger har hatt sterk vekst.

For avdelinga for privatrett gjelder det bl.a. innenfor arv og skifte, arbeidsrett, barnevern og strafferett. I kraft av størrelse og spisskompetanse, har avdelinga for næringsliv fått store klienter som ellers har kjøpt juridiske tjenester i Oslo. Avdelinga for offentlig har opplevd en markant økning i offentlige klienter, også offentlig eide selskap.

Advokat Hallgrim Fagervoll i avdelinga har for øvrig tatt en grad i offentlig anskaffelse ved universitetet i Nottingham.

Utenfor Nordvestlandet

Øyvind H. Meisingset forteller at Øverbø Gjørtz er tildelt oppdrag – og har vunnet anbud – langt ut over det naturlige geografiske nedslagsfeltet for firmaet. Det gjelder bl.a. for Akershus fylkeskommune, i sterk konkurranse med de store revisorfirmaene i Norge, Valdres-kommunene, Frogn kommune i Akershus og Hurtigbåtredernes forbund.

Advokat Finn Lervik, som sitter i Molde, regnes i bransjen som en kapasitet på merverdiavgift nasjonalt.

Generasjonsskifte

Det har nå skjedd et generasjonsskifte på eiersida i firmaet.

– Det er noen som begynner å bli seniorer, og selskapsrettslig ikke lenger er partnere, men fortsatt er sentrale i firmaet. Per Øverbø og Atle Standal har tittelen seniorpartnere. Vi ønsker at de skal være med og jobbe så lenge de vil. Begge blir 70 år, sier Øyvind H. Meisingset. De to er nestorer i advokatstanden i Molde, og bygde opp Øverbø Standal, som seinere gikk inn i Øverbø Giørtz.

Øyvind H. Meisingset forteller at Øverbø Gjørtz i ti år har hatt en traineeordning, der 3–4 studenter hvert år har hatt praksisopphold i firmaet. Fire av traineene har så langt blitt ansatt.

– I forhold til samfunnsansvar, har vi ellers fokus på trivsel for medarbeiderne, med balanse mellom arbeid og fritid, sier Øyvind H. Meisingset.

I tillegg til daglig leder Øyvind H. Meisingset, styreleder Runar Wiik og styremedlemmene Bjarte Reidar Aambø, Finn Lervik, Johannes Arve Aspehaug og Jon Ketil Gjørtz, er Hallgrim Olsen Fagervold, Johan Mareno Teiseth, Roy Peder Kulblik, Øyvind Panzer Iversen, Ole Houlder Rødstøl og Mette Cecilie Loe aksjonærer.

Samarbeid nasjonalt

Advocatia Øverbø Gjørtz er for øvrig medlem det landsdekkende advokatsamarbeidet Advocatia som består av åtte sjølstendige, større firma.

Om skiftet av selskapsform fra DA til AS, sier Øyvind H. Meisingset at mange advokatfirma har gjort det samme de siste åra. Grunnen er at det er en mer kjent og enklere selskapsform å drive i enn i et DA.