Den tidligere landslagsløperen har vært ildsjel på Skaret i en årrekke. Han var også involvert i finansieringa av og arbeidet med rulleskianlegget.

Gikk hjem i protest

Han trakk seg muntlig fra vervene som leder i anleggskomiteen og i økonomikomiteen i Skaret skisenter etter et styremøte 20. april. Han var likevel med under en oppmåling i juni.

– Etter min mening var det gravd for djupt og for bredt i store deler av løypa. Traseen er også bygd for å tåle et akseltrykk på 20 tonn, mens det ville holdt med 10. Jeg ville legge fram dokumentasjon fra konsulenter som har bygd lignende anlegg, men ble avvist av Valle. Det var den direkte årsaken til at jeg gikk hjem, sier Nerland.

– Det snakkes om at Skaret burde engasjert egen byggeleder, men jeg hadde jevnlig kontakt med entreprenøren og har notert datoer for all kommunikasjon. , hevder Nerland.

Skaret avviser kritikken

Styreleder Ragnar Valle tilbakeviser Nerlands påstander om forhandlinger og priser.

– Jeg er opptatt av å gi korrekt informasjon til styret, offentlige myndigheter og media basert på fakta og ikke synsing og omtrentligheter. Skaret skisenter har ikke mottatt noen faktura fra Samuelsen Maskin i tidsrommet 30. desember 2015 til 31. august 2016. På avdragsnota nummer to datert 30.12 ble det i samråd med Audun Nerland holdt tilbake et større beløp for avklaring av medgått masse. Etter to befaringer i mai, den ene med entreprenør og asfaltleverandør, klarerte styret i møte 20. juni å betale ut det tilbakeholdte beløpet. Jeg har ikke på noe tidspunkt godtatt noe beløp på egen hånd, svarer Ragnar Valle.

Entreprenøren: – Ekstra graving og ekstra masse

Terje Samuelsen bekrefter at arbeidet på Skaret ble vesentlig dyrere enn forespeilet i anbudet.

– Hovedårsaken er at det var langt mer myr i området enn først antatt i anbudsbeskrivelsen. Derfor måtte vi fjerne mye av grunnen og kjøre på store mengder masse. Vi måtte også ordne på løypa flere steder og fylle opp igjen for at underlaget skulle bli solid nok. Vi så tidlig at det var behov for mye mer masse enn beregnet.

– Det blir påstått at det er gravd feil flere steder i traseen og at dette har ført til ekstra kostnader?

– Det kom noen påstander om at vi gravde for djupt og for bredt, men dette ble sjekket og kontrollert undervegs og det ble bekreftet at dette var nødvendig. Vi har også orientert Skaret skisenter om de økte kostnadene undervegs. Utover det henviser jeg til styret i Skaret skisenter, sier Samuelsen.

PS: Finansiering første byggetrinn, inkludert moms: Kulturdepartementet: 4 millioner. Egenkapital og lån Skaret skisenter: 2 millioner. Gass-ROR: 1,5 millioner. Molde og Omegn IF: 750.000. Spillemidler: 333.000. Bakeriet Eiendom: 100.000. Totalt 8.683.000 kroner. Byggetrinn 2 må eventuelt finansieres som eget prosjekt.