1. Gratulerer med åpning av Moldes eneste indiske restaurant, Guru Taste of India. Hvordan har dagene vært etter åpningen?

– De har vært ganske gode dager. Vi har ikke satt opp skilt ute ennå, fordi vi ville ha en litt rolig start. Kjøkkenet er nytt for de seks ansatte, så det er greit å få god tid til å bli kjent med lokalene, med gjestene, og hvordan gjestene ønsker at maten skal være.

2. Og hva er konklusjonen? Tåler Molde-magene indisk mat?

– Ja! jeg er overrasket over at folk er så kjent med den indiske maten. De er tydeligvis glad i sterk mat. De første dagene prøvde vi oss litt fram på krydderfronten, for å teste hvor sterk mat de vil ha. Og vi fikk tilbakemelding om at den sterke ikke var sterk nok. Hehe.

3. Du startet den første Guru Taste of India-restauranten i Kristiansund for et halvt år siden. Hvorfor ville du åpne restaurant også i Molde?

– Vi åpnet i Kristiansund i mai, og har hatt kjempefin respons. Folk liker indisk mat, og mange av gjestene kom fra Molde. Jeg har en kokk fra Ålesund, som fortalte at mange moldensere reiser sørover også, til Ålesund, for å spise indisk. Så jeg tenkte: hvorfor ikke åpne noe i Molde også? Skal man tro responsen har indisk restaurant vært et etterlengtet tilbud.

4. Lokalene huset tidligere Kafe Gimle, som serverte mer tradisjonell husmannskost. Nå blir det hakket mer eksotisk...

– Ja, og jeg håper folk blir like glade i vår indiske restaurant som de var i gamle Gimle. Jeg vet at mange har gode minner fra denne kafeen. Jeg synes det er bra å kunne tilføre et nytt konsept. Og er glad for konkurranse fra de andre restaurantene i byen. Det gjør at man jobber bedre og yter bedre service. Det øker kvaliteten.

5. Hva kjennetegner det indiske kjøkkenet?

– Vi har mest nord-indisk mat, som i stor grad er basert på mat grillet i leirovn. Kjøttet tilberedes med yoghurtsauser, andre sauser og krydder. Mange forskjellige typer krydder. Det indiske kjøkkenet består også en del av gryter.

6. Du er vokst opp i Punjab-provinsen nord i Pakistan, hvorfor ville du ikke åpne pakistansk restaurant?

– Hehe. Pakistan og India ble delt i to i 1947, og har ganske like kjøkken. Men i hele verden er det det indiske kjøkken som er kjent. Det skyldes nok at britene var der. Og så er det gjerne sånn at folk vil prøve det de har prøvd før...

7. Din egen interesse for matlaging, hvor startet den?

– Moren min lærte meg å lage mat. Jeg var veldig glad i maten hennes. Spesielt søtsakene. Da jeg kom til Norge i 2001 begynte jeg i den indiske restauranten til min svigerfar. Der fikk jeg muligheten til å jobbe sammen med indiske kokker, noe som ga meg masse viktig lærdom. Jeg liker både å lage maten og å spise den.

8. Har du en favorittrett?

– Jeg er mest glad i sterke retter. Skikkelig spicy mat. Favoritten er en rett som heter achar gosht.

9. To restaurantåpninger i løpet av sju måneder. Planlegger du flere?

– Nå har jeg pendlet så mye de siste månedene. Det har vært hektisk å ordne lokalene og forberede åpning. Så nå tenker jeg å få mer tid til å slappe litt mer av. Selv om det fortsatt er lange dager. Dette er på en måte både jobben og hobbyen min.

10. Du bor nå i Molde. Hvordan trives du? Hva gjør du for å kople av?

– Da tilbringer jeg tid med familien. Jeg liker veldig godt fjellet og sjøen, og er glad i å gå tur. Og så liker jeg veldig godt å bade. Men ikke akkurat på denne årstiden.