Mannen som er siktet for seksuelle overgep mot en ung gutt i en kirke i Romsdal nekter for å ha gjort noe galt.

- Jeg kjenner meg ikke igjen i beskrivelse av det jeg skal ha gjort. Jeg har ikke gjort noe galt, sier mannen gjennom sin forsvarer, Øyvind Panzer Iversen.

Mannen avviser også at han skal ha forsøkt å gjemme seg for politiet før pågripelse.

Han har fortalt sin advokat at han ble oppringt av en fra politiet forrige torsdag.

- Da fortalte han hvor han var, og politiet skulle ringe tilbake. Den telefonen kom ikke før tirsdag denne uka. Og da møtte han til avhør, sier Panzer Iversen til Romsdals Budstikke.

Under 14 år

Mannen er siktet for å ha begått seksuelle overgrep mot et gutt under 14 år i en kirke i Romsdal. Gutten deltok i et arrangement i regi av kirken og den siktede mannen var engasjert som leder av menigheten som er en del av Den norske kirken.

Andre voksne som var til stede under arrangementet skal ha reagert på mannens oppførsel, og da ledelsen i kirken ble gjort oppmerksom på dette ble mannen ekskludert fra oppdraget.

Tirsdag ble mannen pågrepet og avhørt av politiet. Han ble senere samme kveld løslatt.

Etterforskes videre

- Han har forståelse for at han ikke er ønsket til flere oppdrag i forbindelse med barn og unge, sier Øyvind Panzer Iversen.

- Nå ser han fram til at politiet skal etterforske saken videre og at han skal bli trodd på at han ikke har gjort noe galt.

Det er foreløpig ikke avtalt flere avhør av den siktede mannen.

- Den siktede og den fornærmede i saken har forskjellige oppfatninger av hva som har skjedd, sier hovedetterforsker Dag Erling Austvik ved Molde politistasjon til Rbnett.