– Jeg synes selvfølgelig det er positivt at oppmøtet har blitt bedre. Men det er først når karakterene kommer, at vi virkelig vet hvordan effekt de nye fraværsreglene har hatt, sier hun.

– Kan få motsatt effekt

Som elevrådsleder har Tennøy fått flere tilbakemeldinger fra medelevene.

– Jeg kan ikke snakke for alle, men kort oppsummert har det vært veldig delte meninger om grensa på ti prosent. Helt i starten kom enkelte elever på skolen med spysyken. Det var også en periode hvor det føltes ut som at alle på skolen var forkjølet.

Mener reglene må justeres

Sjøl stiller Tennøy seg positiv til at fraværsgrensa blir videreført om tre år, så sant enkelte punkt ved den forandres.

– Grensa bør ikke gjelde per fag, men samlet. Kjøretimer bør også gi gyldig fravær, da det er flere obligatoriske timer som må tas på dagtid. Det er dessuten mange yrker hvor førerkort er et krav, så det er dumt om elevene eventuelt må utsette kjøretimene, sier hun.

Tennøy har forståelse for at alle elever er forskjellig, og at det derfor kan være vanskelig å finne en løsning som passer alle.

– Det er både positive og negative ting med den nye fraværsgrensa. Sånn som den er i dag, mener jeg det er enkelte ting som bør tas tak i. Gjerne før det har gått tre år, sier hun.