Berget av redningsskøyte etter havari i Langesundfjorden.

Krepsefisker Trond Jensen (59), opprinnelig fra Ona, ble reddet av redningsskøyta «Uni Kragerø» under dramatiske omstendigheter i Langesundfjorden mellom Larvik og Kragerø tirsdag kveld.

– Det var det verste stedet jeg kunne fått motorstopp, lom lag 100 meter fra land like ved fyret der en svinger inn fjorden, sier Jensen til Rbnett.

Avisa Varden omtalte hendelsen først.

Fra Ona

Jensen er fisker fra Ona, men flyttet til Langesund i 2008. Han har nå base i der, og var på veg heim fra fiske med krepseteiner og kreps om bord da uhellet var ute tirsdag.

Det var sydvest frisk brist og grov sjø i Langesundfjorden, da han fikk tauverk i propellen, og mista kontroll over båten.

– Det var hektisk ei stund, ja, det var mørkt og båten ble slengt innover. Det blei litt juling, sier fiskeren.

Han kastet ut anker, men til ingen nytte. Skøyta ble skuret opp etter fjellet, og kastet på land.

Berget

Jensen forteller at båten krenget så mye at han måtte stå på skutesida, og at det var lite trivelig å vente på redningsskøyta som kom etter en times tid.

Han forsøkte å berge fangsten, men måtte gi opp både teiner, kreps og båt.

Da redningsskøyta kom, var det bare om å gjøre å redde seg sjøl.

– Det var vanskelig å komme om bord i redningsskøyta, så jeg måtte kravle meg i land mens de lyste for meg, forteller Jensen.

Sjøl om han har opplevd mye ruskevær og problem på havet utenfor Ona, har han ikke opplevd maken til dramatikk som dette.

– Jeg har nok ikke opplevd noe så gale som dette, verken heime på Ona eller her nede, sier Jensen.

Skade

Han antar at det er store skader på båten.

Planen er å prøve å berge båten i dag torsdag – Jensen håper det er mulig å reparere den så han kan komme seg ut på fiske igjen.