Molde nærmer seg 27.000 innbyggere med full fart. Etter stillstand i starten av året, viser tallene fra Statistisk sentralbyrå at Molde i 3. kvartal økte innbyggertallet med 110 personer. Kommunen har nå 26.825 innbyggere.

Etablerer familie i Molde

– Vi liker å høre slike gledelige tall. Jeg hører stadig vekk hyggelige historier om unge folk som har kommet flyttende til Molde. Det som er bra, er at til tross for at deler av næringslivet i Molde har slitt siste året, kommer folk flyttende hit, velger å bo her og få barn her. Tilflytterne bringer med seg mye positivt, sier varaordfører Sidsel Rykhus.

Rykhus mener det er gledelig at Molde har fødselsoverskudd, altså flere fødte enn det dør innbyggere.

– Hittil i år har Molde et fødselsoverskudd på 78 personer. Hvordan tenker kommunen å skaffe barnehageplass og skoleplass til stadig flere barn?

– Kommunen har satset på barnehager. Vi har full barnehagedekning, og opptak til barnehagene til og med oktober. Kommer det folk hit med barn som har rett på barnehageplass, skal de få det, sier Sidsel Rykhus.

Ny skole på Årø?

Når det gjelder skoletilbudet, viser Rykhus til at formannskapet nettopp har vedtatt å justere grensene for opptaksområdet til skolene. Det åpner for flere elever til Langmyra skole og mindre press på Kviltorp skole.

– Er tida kommet for å bygge ny skole i Årø-området?

– Med så mange barn som fødes og bor i Molde, er vi opptatt av å ha et godt skoletilbud. Ei skole i Årø-området er i tankene våre hele tida. Fram til 2020 mener vi å ha kapasitet ved skolene vi har. Og i 2020 blir vi jo også en del av en større kommune. Det vil være naturlig å planlegge skoletilbudet ut fra en ny kommunehverdag. Vi i Arbeiderpartiet har hele tida vært opptatt av ressurssituasjonen for skolene, og er glad for at vår samarbeidspartner, Høyre, ønsker mer ressurser for å styrke lærertettheten i skolen. Dette skal bli veldig bra, sier Sidsel Rykhus.

Ålesund vokser mest

Veksten i innbyggertallet i Molde har hittil i 2016 vært på totalt 93 personer. Ålesund har hatt en vekst hittil i år på 280 personer mens Kristiansund har hatt svikt i folketallet på 12 personer fra 1. januar til 30. september. I 3. kvartal hadde alle byene vekst i folketallet.