– Med 42 deltagende lag var kapasiteten sprengt, forteller påmeldingsansvarlig Ole Kristian Løvik.

Aukracupen har vært arrangert årlig siden 1989, og dette er andre gang at påmeldingen har måttet stenge før fristen

Flere av jentene på Gossen/Ekko J-16 er på krets- og fylkeslag. Men innendørsturneringen på hjemmebane har høyest stjerne blant fotballtalentene.

– Målsettingen er å vinne klassen og Fair Play-premien, forteller jentene, før de må storme på banen og starte dagens tredje kamp.

Intens dommerjobb

Nøyaktig 100 kamper avvikles i løpet av helga. 42 lag, med nærmere 400 spillere mellom 12 og 16 år, var på banen. Det hele blir behørig overvåket av erfarne dommere, som har med seg rekrutter til opplæring.

– Dette er sjuende gang jeg er her og dømmer, forteller Bjørn Myklebust, som sammen med Henning Sunde og Bjørn Hagbø står for rutinen i dømmingen når 100 kamper skal spilles i Aukrahallen i helga.

– Det er veldig intens. Vi starter tidlig på morgenen, og holder gjerne på til over midnatt. Men arrangørene legger forholdene maksimalt til rette og gjør det hele til en veldig fin fotball-opplevelse, legger han til.

Flere suksessfaktorer

Et stramt tidsskjema, raske resultatoppdateringer og god logistikk kan være viktige suksessfaktorer for at Aukracupen er så populær, tror leder for cupen, Hans Inge Terøy.

– Dette er et voldsom løft for et lite idrettslag som Gossen IL. 300 av våre 400 medlemmer er i aktivitet i løpet av helga, og alle er like positive. Vi får bruke skolen på øya til overnatting og bespisning, noe som gjør logistikken enklere for oss.

Fair Play-pris

Kriteriene for å vinne Fair Play- prisen er omfattende, og tilbakemeldingene kommer fra andre lag, dommere og overnattingsfasilitetene. Vinnere i jenteklassen ble Gossen IL sitt J14-lag. I gutteklassen vant årets nykommere, Midsund IL G-14.

– Dette var en overraskelse, men veldig fortjent! De er en sammensveiset og fin gjeng, som behandler hverandre med respekt, sier fjorårets trener, Dag Sundet Jensen, som sammen med Hugo Heggdal har trent laget i en årrekke.

– Vi har et veldig godt samhold, og behandler hverandre med respekt, sier Emma Klauset. Hun har spilt med guttelaget siden hun var seks år.

Her er finaleresultatene: J12-14: Træff 2 - Malmefjorden 0-4. G12-14: Averøy 1 - Elnesvågen 1 3-5. J14-16: Gossen/Ekko 1 - Molde 6-4. G14-16: Molde 3 - Molde Club de Futbol 4-3.

– Aukracupen er intens, med få spillere og hurtig spill, syntes Lene Horrem Sætervik, Sara Kanutte Fornes og Ingeborg Julnes Kjøll fra Gossen/Ekko J16. Foto: Gunn Aarønes
Midsund G14 og trener Dag Jensen. B.f.v.: Marcus Heggdal, Iver Nygård, Emma Klauset og Jens Håvik. F.f.v.: Brede Rakvåg, Eskil Ræstad Jensen, Ørjan Østigård og Johan Rosvik. Foto: Gunn Aarønes