Tidligere denne uka kunne Romsdals Budstikke melde at Frostating lagmannsrett vurderte å nekte ankesaka mot Helse Midt-Norge fremmet for retten.

I brevet til Kristiansund kommune viser lagmannsretten til tvistelovens paragraf 29–13. Her står det at «Anke over dom kan nektes fremmet når lagmannsretten finner det klart at anken ikke vil føre fram».

– Ingen dramatikk

Ordfører i Kristiansund, Kjell Neergaard, sier følgende om brevet de har mottatt:

– Vi oppfatter dette som vanlig prosedyre. Regjeringsadvokaten har bedt om at anken forkastes, da er det naturlig at lagmannsretten vurderer dette. Vi fikk et tilsvarende brev i forkant av behandlinga i tingretten og jeg oppfatter ikke dette på noe annen måte. Det ligger ingen dramatikk i dette brevet, slik vi ser det.

– Men lagmannsretten har vel vurdert det regjeringsadvokaten hevder som en aktuell problemstilling siden dere får dette varselet?

– Jeg regner med at Frostating lagmannsrett vil gjøre sine vurderinger i løpet av et par – tre uker etter å ha fått vårt svar.

– Du var i utgangspunktet skeptisk til denne anken. Har synet ditt endret seg?

– Jobben min er å følge opp vedtaket som bystyret har gjort, og det gjør jeg også i denne saka. Jeg har fullt fokus på rettssaka og er sterk i troa på å vinne fram etter å ha jobbet sammen med våre nye advokater om saka.

Støtter Neergaard

Øyvind Panzer Iversen er advokat og partner i advokatfirmaet Øverbø Gjørtz. Han har også vært dommerfullmektig og konstituert tingrettsdommer. Han gir Neergaard rett i at det nok ikke ligger noen dramatikk i brevet fra lagmannsretten.

– At lagmannsretten ber om dette, er nok ikke mer enn en formalia i denne saka.

– Når regjeringsadvokaten har tatt opp denne problemstillinga i sitt tilsvar til anken, så vil det være naturlig og nødvendig at forberedende dommer kontakter den ankende part om dette for å få deres syn på saka, forklarer Panzer Iversen og minner om at dette er en «kan-regel».

– Sjøl om forberedende dommer mener anken ikke vil føre fram, så kan retten likevel velge å behandle saka, sier advokat Øyvind Panzer Iversen. Foto: Erik Birkeland