– Jeg har prøvd mye forskjellig som trener, men gleder meg til denne utfordringen. Jeg ser på Molde som et lite eventyr, sier Magnus Johansson.

Han står utenfor Thon Hotel og drar på seg den røde overtrekksjakka til Molde Håndballklubb. Han har møtt spillerne på første trening. Han har gått tur rundt Aker stadion med samboeren Nina. Svensken er en stor trener i skandinavisk håndball. Men han synes absolutt ikke jobben i Molde er for liten.

– Nei, dette ser jeg fram til. Jeg så på første trening ar det var hundre prosent engasjement og vilje. Disse jentene vil noe med sin håndball. For en trener er det en drøm, sier han.

Europacupfinale

46-åringen har trent en rekke dame- og herrelag siden 1995. Men han har aldri før ledet et lag som ikke spiller i eliteserien.

– Nei, dette er første gangen jeg ikke er i toppdivisjonen. Det er klart jeg funderte litt over det før jeg sa ja til Molde. Men jeg hadde hørt mye bra om byen, også fra andre svenske trenere som har vært i Norge. I tillegg var det positivt for meg at den forrige treneren ikke fikk sparken, men at det ble avsluttet på en skikkelig måte. Calle (Indbjør) og Per (Gjerde) gjorde et fint inntrykk og overbeviste meg om at dette var riktig. Og da jeg fikk se kampene i opptak skjønte jeg hvor stort potensialet er, sier Johansson.

– Hva forventer du av din første sesong i norsk håndball?

– Jeg har alltid hatt en forkjærlighet for norsk kvinnehåndball! Da jeg var med det svenske landslaget trente vi ofte sammen med Thorir (Hergeirsson) og det norske laget. Vi besøkte dem i Larvik en sommer. Norske spillere er veldig dedikerte og profesjonelle. Det vil jeg gjerne oppleve. Jeg gleder meg virkelig.

– Hvem er de beste damespillerne du har trent?

– Jeg hadde veldig gode opplevelser i Danmark. På Ikast-laget var det fem danske jenter som nettopp hadde vunnet OL-gull i 2004, men det var Gro (Hammerseng) som var den største det året. Hun hadde en vilje og en hensynsløshet som jeg likte. Jeg hadde Isabelle Gulldén på landslaget i tre år før hun ble proff i Viborg. Nå har hun vunnet Champions League. Hun er den som er nærmest Gro, sier Johansson.

– Din største opplevelse?

– Finalen i cupvinnercupen mot Sociedad Real i 2003. Jeg var sju år i Redbergslid IK, vi tok fire gull og tre sølv. Vi hadde en rekke med store stjerner, som Magnus Wislander og Stefan Løvgren. Det var et stort lag, sier han.

Kontrakt ut sesongen

Gjennom åtte år som dame- og herretrener i Sävehof tok Johansson flere titler, men de siste årene har klubben mistet mange spillere til utlandet. I sommer måtte Johansson gå og siden har han vært instruktør ved håndballgymnaset i Göteborg.

– Det blir spennende å se hva vi kan få til med dette Molde-laget. Hvis vi slipper flere skader er det absolutt mulig å ta tredjeplassen og får kvalifisering til eliteserien. Kanskje kommer Anniken (Obaidli) tilbake på våren, hun er en fantastisk spiller, sier Magnus Johansson.

Svensken har skrevet kontrakt ut inneværende sesong med opsjon på ett år til.

– Det er viktig at jeg er riktig for klubben og omvendt. Alt har skjedd så raskt at dette er en fornuftig løsning nå, så skal vi snakkes i februar, sier han.

Johansson skal lede MHK-damene for første gang i søndagens bortekamp mot Follo.