Angvik bygdelag har sendt en ny henvendelse til Fylkesmannen for å høre hva Fylkesmannen tenker å gjøre med innbyggerinitiativet for å få til grensejustering slik at Angvik ikke lenger blir en del av Gjemnes kommune.

Nest beste løsningen

– Den beste løsningen ville vært om hele Gjemnes kommune samlet gikk inn i den nye Molde kommune. Når det ikke ser ut til å være politisk vilje til det i kommunestyret i Gjemnes, er vi spent på hvordan Fylkesmannen vil følge opp initiativet fra Angvik bygdelag om grensejustering. Den nest beste løsningen for oss er altså en løsrivelse fra Gjemnes for å bli med inn i den nye Molde kommune, sier lederen i bygdelaget, Terje Angvik, til Romsdals Budstikke.

– Hvorfor har bygdelaget sendt nytt brev til Fylkesmannen?

– Vi hadde jo håpet at Gjemnes kommunestyre ville ta inn over seg Fylkesmannens vurdering om at Gjemnes ikke har noen framtid som egen kommune og diskutere det. Men det ser ikke ut til å være vilje til å gjøre noe med kommunestrukturen blant flertallet i Gjemnes kommunestyre.

– Vi har ikke fått noen respons på det forrige brevet vi sendte til Fylkesmannen, og er spent på om fylkesmann Lodve Solholm vil ta grep nå? sier Terje Angvik.

– Driver et høyt spill

Han synes det er underlig at flertallet i kommunestyret ikke tar signalene fra Fylkesmannen på alvor.

– Vi synes kommuneledelsen driver et kjøle høgt spill, som ikke er til beste for innbyggerne. Sier Gjemnes nei til sammenslåing med Nye Molde kommune, og seinere blir tvunget til å gå sammen med en annen kommune, risikerer Gjemnes å miste småkommunetilskuddet. Det er mange millioner kroner som står på spill – penger kommunen risikerer å gå glipp av. Dette småkommunetilskuddet kunne Gjemnes satt inn i en ny storkommune, og fått bruke til nødvendige investeringer her. Virkeligheten kommer inn over oss: Økonomiske innstramminger er nødvendig hvis Gjemnes skal bestå. Da blir det ikke lett å rekruttere nyetablerere til Gjemnes når kommunen stadig må drive med innstramminger og kanskje øke avgiftene enda mer, sier Terje Angvik.

Må til departementet

Fylkesmann Lodve Solholm sier til Romsdals Budstikke at Fylkesmannen har mottatt brevet fra Angvik bygdelag.

– Vi tar henvendelsen på alvor. Ettersom det ikke ser ut til å være enighet i Gjemnes kommune om grensejustering for Angvik, er det en sak som må inn til Kommunaldepartementet for avgjørelse, sier Solholm.