For halvannet år siden flyttet Therese Torkildsen med samboer Thomas og sønnene Victor og Caspian fra et rekkehus på Åndalsnes til en nybygget enebolig på Mittet. Endelig kunne interiørinteressen Therese har hatt siden hun var liten få bedre boltreplass.

– Her er det en god miks, smiler Therese (@threce84 på Instagram) og ønsker velkommen inn i huset der vi finner svart, sterke farger, retro, moderne, gammelt, nytt, etnisk og natur i skjønn forening.

(Se flere bilder i karusell øverst i artikkelen)

– Eklektisk

– Jeg leser interiørblader og inspireres der og på Instagram. Og jeg blir helt sikkert påvirket av trender, men jeg følger ikke noe helt slavisk, forteller Therese, som er enig i at stilen kanskje kan beskrives som eklektisk, at man velger fra ulike stilarter og setter sammen på sin egen måte. Uttrykket kjennetegnes av sin konsekvente blanding av elementer fra ulike stilarter og interiørtrender. Dette er noe man har sett mer av nå, for stylister og interiøreksperter har sagt at «alt er lov» i år.

– Vi vil ha ting som gir en dypere mening, og som forteller en historie. Interiøret i 2016 vil ikke matche. Og vi vil heller fylle på i stedet for å ta bort ting. Jeg tror det minimalistiske må vike for det interessante og nære, sa stylist og blogger, Per Olav Sølvberg til rom123 tidligere i år. Interiørdesigner Sara Larsdotter Bendiksen i Ikea sa noe av det samme til side2.no i høst.

– Det blir stadig mer akseptabelt med det meste, og det å ha en miks. Hun sier at mange vil vise fram sin personlighet i interiøret.

– Det er ut å si at ting ikke er lov, det handler om å vise sin egen stil, sier hun.

Svart glede

Therese og samboeren er begge glad i svart. Allerede når man kommer inn inngangsdøra passerer man «svartveggen», en tapetsert vegg mellom kjøkken og gang.

– Mange rynket på nesa da vi valgte denne her, men synes nå det er stilig. Vi er ikke redd for å bruke mørke farger på veggen. Folk tror rommet blir så mye mindre, men det har mye med lys å gjøre, forteller Therese. Den ene stueveggen er malt i en gråfarge kalt Sort pepper.

Her kommer det så mye lys fra ute at det blir ganske lyst om dagen, mens om kvelden er det nesten helt svart, forteller Therese, som tror den svarte fargen, og en del rocka elementer, kommer til å følge dem alltid.

– Men med en del svart er det fint å ha en del farger i tillegg, så blir det ikke så veldig dystert, forteller Therese.

– Lekent og positivt

– Jeg liker å bruke sterke farger, og har gjerne kombinasjoner av farger en del andre kanskje ikke tør, som lilla og oransje. Det synes jeg er kjempefint sammen, sier Therese, som synes at farger i interiører gjør det mer lekent og positivt.

Gjenbruk: En bestemors skatoll har fått nytt liv i gangen nede i huset. - Jeg synes oransje og lilla er fint sammen, sier Therese. Foto: Ragnhild Bakke

– Siden både hun og samboeren er veldig glad i den nevnte fargen oransje, er det en oransje tråd i første etasje, med den energiske fargen på både brødboks, klokke, kjøkkenlampe og også hylla inne i tv-bordet Therese har snekret sammen sjøl av gamle eplekasser.

– Og nå har Thomas lurt på om vi kanskje skal male inngangsdøra vår oransj også, sier hun. Fra før har samboeren kontorveggen sin malt i den både elskede og hatede knallfargen.

Detaljer: Paret valgte svarte hvitevarer da de kjøpte ferdighuset. Brødboksen frisker opp. Foto: Ragnhild Bakke

Regnbuens farger

– Thomas liker også farger. Han sier jeg kan bruke de fargene jeg vil, bare ikke rosa, ler Therese.

Til gjengjeld finner man eksempler på de fleste andre hovedfarger i interiøret. Som det gule skapet med glassdør som Therese har malt, som alle de grønne plantene, som den retroblå veggen på kjøkkenet – og for ikke å snakke om noen av printene på veggen, som har alt av farger – eller teppet av filtkuler som Thereses svigermor har laget til henne, som er i alle regnbuens farger – og noen til.

Bisonskalle på veggen

I tillegg er det både innslag av etnisk, med drømmefangere, fjør og mønster og natur, med trær, dyr og fugler i bilder og pynt. Kronen på verket her er vel kanskje bisonskallen som hun fikk i 30-års presang av samboeren, som hadde bestilt den fra USA.

–  Det er vel kanskje ikke så mange som ville fått et sånn, smiler hun.

For å toppe den personlige stilen, har Therese alltid har et små-prosjekt på gang. Det siste var et stort makraméoppheng som er i trappa.

–  Jeg så mange fine, men synes de kostet litt mye, så da kjøpte jeg garn og gikk igang sjøl, forteller hun.

– Går det mye penger til interiør?

– Til sammen blir det noe, for jeg kjøper stadig litt småting, men mye jeg har er gjenbruk, så det er ikke interiør jeg bruker mest penger på, fastslår Therese

– Tror du det kommer til å bli mindre fargerikt her med årene?

– Nei, jeg tror nok heller det blir mer, ler Therese.

– Jeg må bare ta det litt forsiktig, så ikke samboeren blir redd.

Thereses inspirasjonskilder på Instagram:

@simzi88 – Min absolutte favoritt I tillegg har @bypiapei @jannicke_interior og @dollo1987 veldig kule hjem som jeg blir inspirert av.