Etter en nervepirrende avslutninge måtte MHK gi tapt etter ekstraomganger mot Sola. Dermed brast semifinaledrømmen for MHK. Og selv om Morten Holmen var skuffet etter tapet, var han også svært stolt av jentenes innsats i sin avskjedskamp.

– Jeg skulle så gjerne ha vunnet, og overlatt laget videre i en semifinale. Men kan man være en stolt trener, selv om man taper? Ja, det syns jeg, forteller Holmen til Romsdals Budstikke etter kampen.

Følte seg snytt

Det ble et fryktelig spennende oppgjør i kvartfinalekampen mellom Sola og Molde. MHK var det førende laget stort sett hele kampen, men få sekunder før slutt utliknet Sola og sikret ekstraomganger.

– Det ser ut som en soleklar tramp fra der jeg står, så jeg føler at vi er uheldig i den situasjonen. Uansett er vi ikke rutinerte nok når det drar seg til, så det er selvsagt veldig synd og kjedelig, sier Holmen.

I ekstraomgangene så det også veldig lyst ut for MHK, men minuttet før full tid i andre ekstraomgang tok Sola ledelsen for første gang i kampen. De fikk inn ytterligere ett mål til, og sikret til slutt cupavansement med 29-27-seier.

– Jeg var på vei til å legge timeout-kortet på stillinga 27-27 når Kristina Logvin tar et skudd og bomme. Hadde jeg vært litt raskere der, kunne det sett annerledes ut. Jeg kan godt bebreide meg selv der. Da kunne jeg fått ro inn i laget, om jeg hadde fått tatt timeouten, sier Holmen.

Skryter av Obaidli

Nå skal svenske Magnus Johansson ta over laget, ettersom Holmen for en stund tilbake leverte sin oppsigelse.

– Det er lov å være skuffet etter å ha tapt en så jevn kamp. Vi hadde virkelig muligheten, men vi må huske på hvor vi startet for tre og en halv måned siden. Den utviklingen laget har hatt i det siste er imponerende, mener Holmen.

Han trekker fram Mona Obaidli som et eksempel. Hun var kampens store spiller mot Sola, og sto for 12 av MHKs 27 mål.

– Hun gjør en svært god kamp- og det med landslagstrener på tribunen. Hun har hatt en spennende utviklingskurve mens jeg har vært her, og jeg er veldig spent på å følge henne i åra som kommer. Hun har tatt store steg, sier Holmen.

Kampfakta

  • NM håndball, kvinner.

  • Sola - Molde 29-27 (26-26) e.e.o.

  • Åsenhallen - 174 tilskuere.

  • Dommere: Ronny Andre Hell og Morten Ropstad Isachsen.

  • Utvisninger: Sola: 2 x 2 min. Molde: 5 x 2 min.

  • Moldes målscorere: Sherin Obaidli 5, Mona Obaidli 12 (4), Vilde Nerås 1, Kristina Logvin 4, Hanne Nilsen Morlandstø 2, Ragnhild Valle Dahl 2, Hanne Frandsen 1.