Liv Sølverød er veterinær og leder av Tines mastittlaboratoriet i Molde. Etter å ha vært ansatt i selskapet i hele 25 år, fikk hun nylig tilbudet om å få en kostbar klokke i gave.

– Dette er en honnør Tine gir til sine ansatte som har jobbet der såpass lenge. Da jeg fikk vite om gaven, tenkte jeg at jeg allerede har flere klokker. Jeg ville heller gi gaven til noen som trenger den, sier hun.

Verdifull gave

Sølverød spurte derfor om det gikk an at klokkas verdi, som var på 10.000 kroner, ble omgjort til en pengegave til Røde Kors. Det sa Tine ja til.

– Den verdien de ville gi til meg, ville jeg heller gi til en frivillig organisasjon som kan fordele pengene på mennesker i nød, sier hun.

Fikk takkekort

Sølverød sier at Tine har et samarbeid med Røde Kors. Dette var grunnen til at hun valgte å gi pengene akkurat dit.

– Det var også en fin måte å støtte en frivillig organisasjon på. Røde Kors ble veldig glad for gaven, og jeg fikk et hyggelig takkekort, sier hun.

– Større glede

På spørsmål om Sølverøds gode gjerning bør være et eksempel til etterfølgelse for andre ansatte, svarer hun slik:

– Det får bli opp til hver enkelt å vurdere hvordan de vil håndtere en slik situasjon. For meg er det større verdi i å gi bort noe, enn å få noe. Jeg setter selvfølgelig stor pris på å få en så fin gave fra arbeidsgiveren min, men for meg personlig er gleden større når jeg kan dele gaven med noen som virkelig trenger den, sier hun.

Roser frivillighet

Sølverød sier at hun også er i overkant opptatt av frivillig arbeid.

– Jeg mener dugnadsarbeid og frivillige organisasjoner er veldig viktig for å holde verden sammen, og skape kontakter mennesker imellom, sier hun.