I helga møtte langt over 50 stykker opp for å ta del i dugnaden som Kleive Vel har tatt initiativet til. I tillegg til store og små som stilte med muskelkraft har bedrifter og privatpersoner stilt opp med traktorer og gravemaskiner og annet tungt maskineri for virkelig å gjøre vei i vellinga.

– Fantastisk oppslutning. Det har kommet langt flere enn vi trodde. Dette er Kleive på sitt aller beste, sier Børre Asphol Midthaug som har vært en av pådriverne for prosjektet.

Ni mål stort område

Området som nå skal bli en attraksjon for bygdas innbyggere ligger ikke langt fra barneskolen og barnehagen på Kleive. Kleive sykehjem ligger også rett i nærheten. Kleive Vel har nå formelt fått overtatt det ni mål store området fra Kleive Notlag. I dag er det bare kratt og skog og uframkommelig strandlinje, men etterhvert skal området framstå som et allsidig rekreasjonsområde.

–  Her skal det bli en bra badestrand, det er også planer om trimanlegg med forskjellige apparater som kan stå ute hele året. Idrettslaget er inne med planer om sandvolleyballbane, vi ønsker å ha dofasiliteter og grillmuligheter. Vi ønsker også lage veg ned til området, parkeringsplass og gangsti inn til barnehagen og skolen, men dette krever mye papirarbeid, sier Midthaug.

Full innsats

Da Budstikka besøkte dugnaden lørdag var det fult dugnadstrøkk over hele området.

Det ble ryddet veg gjennom kratt og skog, rusk og rask ble ryddet og kjørt vekk, og hele området endret seg fra å være uframkommelig krattskog til åpne seg opp for mange muligheter. Alle trærne som felles, blir kuttet opp til ved og pakket i sekker. Vedsalg vil gi en fin inntekt til prosjektet.

– Det som virkelig gjør godt å se er at her er det store og små som gjør en felles innsats. Alle er med å bidrar med det de kan. Kleive kvinne og familieforening har bakt og disket opp med kaffe og kaker mens lokalbutikken Joker sponset grillmat. Det er Kleive på sitt beste,  sier Midthaug.

Støtte

100.000 kroner er foreløpig gitt til prosjektet fra ulike aktører.

– Dette er støtte vi setter stor pris på og er avhengige av for å kunne holde fremdrift.

Børre Midthaug berømmer også kommunen for støtten de har fått derfra, i form av råd og veiledning gjennom søkeprosesser.

– Det har vært masse søknader og papirarbeid, men vi har bare blitt møtt med velvilje hele veien fra kommunen. De har vært veldig positive til dette og hjulpet oss i gang. Også ordføreren selv har uttalt seg veldig positivt og det setter vi stor pris på.

Når anlegget er ferdig er usikkert.

– Når vi gjør det på dugnad blir tidshorisonten litt usikker. Dugnadsånden er det ikke noe å si på, men ting koster mye penger så det kan nok bremse fremdriften noe. Vi har hele tiden søknader inne på støtte og midler til området så vi håper det skal løse seg.

Planlagt lenge

Tanken om et rekreasjonsområdet ved sjøen er ikke ny. Det har vært et savn lenge, men først i fjor begynte planene å ta fast form, etter at Kleive Vel satte en egen prosjektgruppe på saken.

– Det har vært et visst påtrykk fra folk som ønsket bedre bademuligheter. Det har vært få muligheter og ikke noe tilrettelagt. Mange har badet ved småbåthavna, men det har ikke vært noen god løsning. Når vi hadde dette området tilgjengelig så var det egentlig ikke så mye å nøle med. Når dette er ferdig tro vi det kommer til å bli veldig godt mottatt, sier Rune Midthaug, leder i Kleive Vel.

Se video etter strandryddingen her: