Fra hybelen i Høgnakken har Anca Stoica utsikt over både fjord og fjell. 22-åringen har nylig signert ettårskontrakt (med opsjon på ett år til) med MHK Elite, og den rumenske kantspilleren har fått oppleve Molde fra sin aller beste side i de tre ukene hun har vært her.

– Vi har jo fin utsikt mange steder i Romania også, men ikke som dette. Naturen her er så spektakulær. Det har blitt mange gåturer rundt omkring her, innrømmer hun.

– Den fine naturen er det beste med dette stedet nesten. Jeg har bare hatt godt vær siden jeg kom, så jeg er spent på hvordan det blir om vinteren her. Jeg har vært i Norge en gang tidligere for noen år siden, og spilte kamp for det rumenske U-landslaget. Da var det kjempemye snø her og veldig kaldt, fortsetter hun.

Nerver

Stoica spilte sin første kamp for MHK Elite da laget slo Levanger 28-20 søndag. MHKs nye høyrekant noterte seg for to nettkjenninger.

– Jeg var fryktelig nervøs sist kamp. Det gikk sånn tålelig greit, men jeg kan mye bedre enn det jeg fikk vist da. Det var artig at laget vant, men for min egen del håper jeg at det går bedre i de neste kampene, sier nysigneringen.

Hun beskriver seg selv som rolig og sindig, men håper de verste nervene vil slippe taket i de neste kampene.

– Jeg har vært både nervøs og spent. Dette er en stor forandring for meg, og det er langt hjemmefra. Jeg håper jeg greier å kontrollere nervene bedre i de neste kampene. Noen ganger er det nesten et problem, og da kan jeg være avhengig av at de andre på laget støtter meg skikkelig. Men det tror jeg skal gå veldig fint, sier Stoica.

Rådførte seg

Hun har spilt to sesonger i rumensk eliteserie, men spilte på CSM Slatina på nest øverste nivå sist sesong. Den venstrehendte kantspilleren har landskamper fra U16- til U20-landslaget i Romania.

Da muligheten til å reise til Molde dukket opp, tok hun kontakt med annen rumensk spiller som har vært i klubben. Ramona Constantinescu var med å spille MHK opp i eliteserien for to sesonger siden, og hadde bare gode ord å si om byen og klubben.

– Alle spør meg om hvorfor jeg har valgt å reise til Molde og Norge. Men jeg har hørt mye bra om klubben. Jeg snakket mye med Ramona, og hun fortalte meg mye om laget, byen og jentene her. Hun hjalp meg mye, og da ble det til slutt MHK, sier Stoica.

Skryter av Eidem

Ane Eidem fra Elnesvågen spilte i den rumenske toppdivisjonen for et par sesonger tilbake. Stoica forteller at hun husker den norske jenta, og at Eidem virkelig la igjen et godt inntrykk da hun forlot landet for et års tid siden.

– Jeg spilte mot henne flere ganger. Alle var veldig triste da hun forlot Romania. Hun var godt likt av absolutt alle, og var nesten som en stjernespiller der. Hun var blant de aller beste spillerne i rumensk liga. Selv om jeg ikke kjenner henne så veldig godt, så vet jeg at hun la igjen et veldig godt inntrykk da hun reiste, sier Stoica om Eidem som i dag spiller i den danske eliteserieklubben Ringkøping.

Spiller om semifinale

Molde HK møter eliteserielaget Sola i cupens kvartfinale onsdag kveld. MHK var i NM-semifinale i fjor, og kan nå dit i år også om de slår Sola på bortebane. Kampen blir Stoicas andre i MHK-trøya, og 22-åringen mener MHK har gode muligheter.

– Det hadde vært artig og slått dem, spesielt siden vi er underdogs. Jeg har stor tro på at vi kan klare det, sier Stoica.