Sunndal kommune sier ja til å beholde Møre og Romsdal som region, og nei til å bli med på å rive seg løs og la Nordmøre søke seg til Trøndelag.

Ordfører Ståle Refstie (Ap) deler oppfatningen rådmannen i Sunndal, Randi Dyrnes, gir kommunestyret: Møre og Romsdal bør bestå som eget fylke og egen region i framtida.

Onsdag skal kommunestyret i Sunndal diskutere hvilken region de mener vil være den beste å tilhøre i framtida. Rådmann Randi Dyrnes har gitt sin anbefaling: Sunndal kommune tilhører Møre og Romsdal. Og Møre og Romsdal klarer godt å løse oppgavene regionene skal ta hand om.

Liv laga som region

– Den generelle holdningen i det politiske miljøet i Sunndal er temmelig lik rådmannens innstilling: Møre og Romsdal er liv laga som egen region. På tross av de siste åras hendelser; interessefellesskapet, blant annet innenfor næringslivet, er så sterkt i Møre og Romsdal at det tilsier at vi bør fortsette som egen region, sier ordfører Ståle Refstie til Romsdals Budstikke.

Ordførerens parti, Arbeiderpartiet, har behandlet regiontilhørigheten, og konkludert likedan som ordfører Refstie.

– Dersom fylket mot formodning skulle bli delt, er det naturlig for oss å gå nordover i retning Trøndelag. Nordlandsforskning konkluderer med at hele Møre og Romsdal i så fall bør gå inn i en stor midtnorsk region sammen med Trøndelag, sier ordfører Refstie.

Ei frustrerende tid

– Hvordan har du som ordfører i Sunndal opplevd stridighetene rundt regiontilhørigheten?

– Det har vært ei frustrerende tid. Klima mellom Kristiansund og Molde har opplevdes som usunt. Vi som er en randkommune ser hvor godt Nordmøre og Romsdal er hekla sammen. Vi har opplevd striden mellom byene som frustrerende. Er man opptatt av regionutvikling og næringsutvikling har Nordmøre og Romsdal alt å vinne på å samarbeide, sier ordfører Ståle Refstie.

Kommunene har frist til 1. november med å gi uttalelse om regioninndelingen. Ordfører- og rådmannskollegiet på Nordmøre, Orkidé, behandler uttalelsen om regiontilhørighet fredag 28. oktober.