Mens innbyggerne i Ålesund og Kristiansund i gjennomsnitt ga 44 og 43 kroner til årets tv-aksjon, ga Molde 55 kroner. Det gjør aksjonsleder Sidsel Rykhus kjempeglad på Moldes vegne.

- Dette er bare så utrolig bra. Vi har hatt mye god hjelp fra både skoler og næringsliv, og nesten 300 bøssebærere var i aksjon, sier Rykhus som ikke har helt oversikten over alt som skjedde ennå.

Evalueres onsdag

- Vi skal ha et evalueringsmøte onsdag, og da får vi et bedre bilde av årets tv-aksjon i kommunen.

Rundt om på skolene har det vært stor aktivitet med utlodninger og basarer. Og næringslivet i Molde fikk inn over 330.000 kroner på sin ringerunde før helga. Begge disse bidrar sterkt til at resultatet løftet seg i Molde.

- Hvordan går det med bøssebærerne nå når folk har mindre kontanter?

- Det går litt mer trått. Søndag var det jo også et strålende høstvær, og mange var ikke hjemme. Vi ser også at stadig flere velger å vippse penger eller bruke SMS. Alle som ikke var hjemme da bøssebærerne kom, har fått lapp i posten om hvordan de kan bidra til Røde Kors.

- Det var jo litt i media om at mange mente Røde Kors ikke trengte mer penger, ettersom de har satt så mye penger i aksjer. Hvordan har dette påvirket aksjonen?

- Det ser ikke ut til at det har påvirket i Molde i det hele tatt. Jeg har heller ikke hørt om reaksjoner rundt dette. Røde Kors er en godt kjent organisasjon og et godt formål for tv-aksjonen. At de har stående en del penger er bare nødvendig, slik at de raskt kan mobilisere når katastrofer oppstår.

Tallet kan stige

Rykhus tror tallet i Molde fortsatt kan stige litt.

- Det er nok en del som betaler inn nå i etterkant, og vi har også for eksempel et par auksjoner som ikke er tatt med. Uansett er jeg strålende fornøyd med hvordan folk i Molde har gitt til aksjonen.

- Hvordan forklarer du at folk i Molde gir så mye mer enn de i nabobyene?

- Det har jeg ingen forklaring på.