Rune Edøy er sportsjournalist i Tidens Krav, men er kanskje aller mest kjent for sin energiske stil som radiokommentator på KBKs kamper. Etter at dommeren blåste av kampen mot Jerv, og opprykket var i boks, brøt Edøy fullstendig sammen og tok til tårene.

– Det ble emosjonelt i bua. Jeg var ikke forberedt på det faktisk. Det har vært mye hyling opp gjennom åra, noe det skal være. Når det sank inn at opprykket var i boks, så knakk jeg helt sammen. Jeg ble helt satt ut, og det var hulking og grining. Det bør jo ikke vær sånn. Jeg er journalist i utgangspunktet. Men jeg ble kristiansunder der og da. Det betyr så mye for Kristiansund å komme opp i eliteserien. Det er så viktig for byen og folket her. Jeg vet ikke om vi hadde taklet nedturen om det ikke ble opprykk. Det var så viktig for selvfølelse og selvtillit å komme seg opp i eliteserien. Det løfter alle oss som er glad i byen, sier Edøy til Romsdals Budstikke.

– Rant over

Han forteller at følelsene tok fullstendig overhånd da sluttsignalet lød i Grimstad.

– Det blir bare grining, glede og lettelse. Det var en kamp som Kristiansund var veldig gode i. De fortjente å vinne. Vi visste hele tida at ett mål til Jerv ville skape et skikkelig i drama i den siste kampen. Men når vi slapp det, så ble det bare en lettelse. Derfor tror jeg det rant over følelsesmessig, sier Edøy.

Nå kan han og resten av byen vente seg storfint besøk når eliteserielag skal gjeste Kristiansund. Edøy tror KBK skal ha gode muligheter til å beholde plassen, og tror laget skal bite godt fra seg i det gjeveste selskapet i norsk fotball.

– Selvsagt! De kan slå både Molde og Rosenborg. Det blir i helt fantastisk å spille i eliteserien. Det er nesten slik at man gleder seg mer til bortekampene. Vi er litt ”lillebror”. Det er forskjell på Kristiansund stadion og Aker stadion, sier Edøy.

– Men se på Molde. Hva er byen kjent for? Enkelte liker å si jazzfestivalen, men det er ingen som tenker på den når du sier Molde. Det er fotballaget Molde Fotballklubb som er Molde. Trondheim er Rosenborg. Det gjelder også andre byer i Norge. Det er fotballagene som setter byene på kartet. Kristiansund er en liten by i norsk målestokk. Det vil sette oss på kartet hver uke i 30 helger. Det halvåret som kommer nå gleder vi oss til alle sammen, fortsetter han.

Inspireres av Brann

Brann, som også var i 1. divisjon i fjor, ligger etter 2-1-seieren over MFK sist helg på andreplass i eliteserien. Det mener Edøy viser at KBK ikke nødvendigvis trenger å bli noen kasteball.

– Brann var marginalt bedre enn KBK i fjor. I år tar de kanskje sølv i eliteserien. Selv om man ikke skal legge for mye i det, har jo KBK også vist i treningskamper mot MFK at de ikke er så langt etter rent nivåmessig. Om klubber som Sogndal, Bodø/Glimt og Sarpsborg 08 kan være i eliteserien, så kan også KBK det.