Søndag sikret Kristiansund BK et historisk opprykk til eliteserien. 1-1 borte mot Jerv var nok, og både spillere, støtteapparat og supportere feiret opprykket til de sene nattetimer natt til mandag.

Da Romsdals Budstikke besøkte Kristiansund mandag var opprykksstemningen absolutt til stede, og KBK-flagg var å se overalt.

– Det er dette vi har drømt om. Det blir en ny tilværelse, men vi gleder oss. Spesielt lokaloppgjøret mot Molde blir artig. Det er nok de kampene folk gleder seg mest til. Vi har gode relasjoner til MFK, men jeg har gitt Ole Gunnar Solskjær klar beskjed om at vi skal gi dem ordentlig kamp neste sesong, sier daglig leder i KBK, Kjetil Thorsen, til Romsdals Budstikke.

Nå venter utvidelse av stadion, og Thorsen tror opprykket vil bety mye for både byen og i regionen ellers.

– Subjektivt sett er dette den største fotballbegivenheten som har skjedd på Nordmøre. Vi har hatt en lang reise, og blitt bedre for hvert eneste år på de 13 åra vi har vært til. At vi nå skal få prøve oss i eliteserien er bare helt fantastisk, sier Thorsen.

– Uvirkelig

Supporterne hadde på sin side fortsatt vanskeligheter med å forstå at opprykket faktisk er en realitet.

– Det er helt uvirkelig. Det har ikke helt gått opp for oss ennå, sier Jarl Ivar Eriksen som er leder i supporterklubben Uglan.

– Endelig får vi møte Molde i en tellende kamp. Det har vært drømmen hele tida, sier kamerat Bjørnar Gjerde.

De tror kampene mellom MFK og KBK vil lage folkefest i de to byene, og har særlig ett ønske:

– Vi har veldig lyst til å få 16. mai-kampen på Aker stadion. Da hadde vi fått fullt opp stadion, og laget en fantastisk ramme rundt kampen, sier Eriksen.

Og supporterne kjenner allerede på følelsen av at de snart skal møte en rival.

– Jeg legger ikke skjul på at jeg ikke akkurat elsker MFK. Men det blir nok en positiv rivalisering, og vi gleder oss veldig. Vi supportere er jo også helt ferske på dette nivået, sier Gjerde.

– Trengte dette

Ordfører i Kristiansund, Kjell Neergaard, måtte ta til tårene da det ble klart at KBK skal ta steget opp i eliteserien. Han tok selv imot laget med rød løper på Kvernberget flyplass søndag kveld, og gikk stolt rundt i KBK-drakt mandag.

– Det er denne som gjelder i dag, sier ordføreren og peker på drakta.

– Det har på mange måter vært et tøft år for Kristiansund. Så dette trengte vi for å skape optimisme i byen. Nå koker det her. Fotballen er samlende, noe dette opprykket viser. Jeg tror nesten ikke folk skjønner at KBK skal spille eliteserie neste år. Ikke før terminlista for eliteserien neste sesong er klar, tror Neergaard.

Han er enig i at det er kampene mot MFK som blir de aller største når KBK skal ta fatt på eliteseriespill.

– Rammen er allerede lagt. Jeg kommer selvsagt til å holde med KBK, men jeg må innrømme at jeg egentlig alltid har vært MFK-supporter. Jeg kjenner mange som har spilt i klubben, og har vært på mange kamper der. Det vil helt sikkert bli ordentlig liv og røre rundt disse kampene neste år, noe det skal være når det er et lokaloppgjør, sier Neergaard.

Ny klubbsang

Dagfinn Larsen har sammen med Bjørn Otto Strømme laget ny supportersang i forbindelse med opprykket. Han var i ekstase da Romsdals Budstikke møtte ham mandag formiddag.

– Nå spiser vi kirsebær med de store. Sånn som Molde, Rosenborg og Vålerenga. Det er herlig. Nå er vi samlet. Nå er vi én by. Nå er vi hele Nordmøre, forteller Larsen.