Ikke uventet ble Pål Farstad, bosatt i Kristiansund, valgt til toppkandidat for neste års stortingsvalg for Møre og Romsdal Venstre.

Nominasjonsmøtet fulgte komiteens innstilling for de første plassene. Etter Farstad følger Lena Landsverk Sande, ordfører i Vanylven på Sunnmøre, og Olbjørn Kvernberg fra Molde.

Kamp om plassen

– For Venstre vil det alltid være kamp om å komme inn på Stortinget fra Møre og Romsdal. Slik har det vært de siste valgene og slik vil det bli denne gangen også. Men målet er å komme inn på fast plass, og i hvert fall på utjevning, sier Pål Farstad til Romsdals Budstikke.

God stemning

– Det var kjempeflott og optimistisk stemning på nominasjonsmøtet. Vi leverer til fylket og også innen næringspolitikken som er mitt spesialområde. Venstre utgjør en forskjell, sier Farstad.

På Nordmøre har mange tatt til orde for at Nordmørslista også bør stille til Stortingsvalget. Pål Farstad frykter uansett ikke at dette gjør situasjonen verre for ham.

– Det er utfordringer knyttet til alle parti og alle lister som stiller til valg, men den kampen er jeg rede til å ta. Jeg frykter ikke noen. Når folk ser at jeg og Venstre leverer, så må det være et godt argument uansett hvor du bor i fylket.