– Det er andre gangen jeg er bøssebærer, men jeg har vært aktiv i Røde Kors sitt hjelpekorps i 40 år, siden jeg var 17 år gammel. Fremdeles er jeg medlem i Røde Kors, forteller Per Kristian Lange.

– Jeg har hjulpet til å samle penger til Røde Kors tidligere, men det var ikke de store summene før, slik det er i dag, sier Røde Kors-veteranen.

Kjekt

Han la ut på årets innsamlingsrunde i Hatlelia og synes det er fint å kunne hjelpe.

– Det koster meg ingenting å ta en runde, det er bare hyggelig å være behjelpelig, sier Lange.

– Jeg synes det er kjekt å hjelpe til når en har anledning, og pengene går jo til et godt formål, med de mange internasjonale oppgavene til Røde Kors, sier Lange.

Hjelpen blir godt att imot av den lokale aksjonslederen, varaordfører Sidsel Rykhus. Hun har fått tak i om lag 300 bøssebærere som dekket 52 roder i Molde.

300 bøsser

– Vi har rimelig korte roder, slik at man ikke skal bruke mer enn to timer. Flere av rodene er gjort på under en time, så noen har flere roder også, sier Rykhus.

Hun har jobbet sammen med en komité bestående av Britt Flo og Britt Janne Tennøy, Susanne Lode, Vidar Mo og Aina Myrvik fra Røde Kors, samt Eli Eik fra Frivillighetssentralen.

– Det er en stor jobb å få til dette, særlig siden vi samarbeider med en ny organisasjon hvert år. I år har vi jobbet tett med Røde Kors, og det har gått veldig fint, forteller Rykhus.

Når Romsdals Budstikke ble sendt til trykkeriet var det telt opp 235.000 kroner fra bøssene, men enda mye gjensto. Næringslivet ga 330.000 tidligere i uka.

– Veldig mange ga tilbakemelding om at få var heime, det kan skyldes finværet. Hvis de som har fått lapp på døra bruker sms eller vipps så vil nok beløpet stige mer utover kvelden og mandag, sa Rykhus.

– De som var heime var veldig positive, og det er kjekt.

Augusta Vestad Heggdal og Karoline Bakke Madsen hadde kakelotteri, og fikk samlet inn 1833 kroner som de kom og leverte til TV-aksjonen. Foto: Privat