I går var siste gang Morten Holmen sto på trenerbenken i Idrettens Hus som MHK-trener. Dansken har som kjent sagt opp sin kontrakt med klubben, og skal lede klubben til 1. november. Da tar svenske Magnus Johansson over roret.

Vant med åtte mål

– Jeg er lei meg for at jeg forlater klubben. Det er et spennende prosjekt her, og med den rette innstillingen kan klubben nå langt. Det handler om at klubben og byen ser de mulighetene som er her, og utnytter seg av det potensialet som er klubben. For det er definitivt der. Man må få skapt entusiasme rundt klubben, samt folk på tribunen. I dag var det veldig bra, så jeg håper det fortsetter framover også, sier Morten Holmen etter åttemålsseieren over Levanger.

– De må bare bygge videre på det som har blitt startet på her. Sportslig ser det veldig bra ut. Jentene er godt trent og har tatt store steg når det kommer til det fysiske, fortsetter han.

– Hvorfor endte du opp med å si opp kontrakten?

– Det vil jeg egentlig ikke uttale meg noe særlig om. Jeg lar det bli liggende, og skal bare se tilbake på en fantastisk tid her i Molde, sier Holmen.

Stengte buret

Han fikk se MHK-jentene levere en fantastisk førsteomgang. Da to minutter gjensto av omgangen hadde Hanne Frandsen bare plukket to(!) baller ut av nettet, og hadde en redningsprosent på over 80.

Selv om laget slapp seg ned på et lavere nivå i den andre omgangen, var seieren aldri truet og laget kunne seile inn til storseier i Holmens siste hjemmekamp.

– Jeg syns vi spiller veldig godt i 40 minutter. Det er noe av det beste vi har gjort siden jeg kom hit. Helt fra cupkampen mot Træff i august, så syns jeg vi har hatt en oppadgående formkurve. Vi har blitt bedre og bedre hele tida, og det kommer til å bli enkelt å ta over for den nye treneren, sier dansken med et smil.

Han mener dagens MHK-lag har det som trengs for å kjempe i toppen av årets 1. divisjon, og tror jentene vil fortsette den gode stimen de har hatt i det siste.

– Framtida i klubben ser veldig lys ut, mener han.

Funnet formen

Etter å ha åpnet 1. divisjon med tre strake tap, har laget slått tilbake med like mange seire. I tillegg har laget tatt seg til kvartfinale i cupen mot Sola. Den spilles førstkommende onsdag, og blir Holmens siste som MHK-trener.

– Jeg vil levere fra meg et lag som er bra. Som ny trener må man gjøre en del grep, men forhåpentligvis har jeg gjort mye av det slik at den nye treneren ikke trenger å bruke tid på det. Han kommer nok med noen nye ideer, så det blir spennende.

– Så gleder jeg meg til å komme tilbake til Molde og se kamp i den nye hallen. Det er en fantastisk by, og det blir gøy å komme tilbake hit for å se eliteseriehåndball, sier Holmen.

– Hvor går veien videre nå?

– Om jeg bare hadde visst det. Jeg har i alle fall ikke sluttet fordi jeg har funnet meg ny klubb eller noe sånt.

PS: Dommerne varslet i kamprapporten at det vil bli sendt inn rapport på MHK-spiller Kristina Logvin. De ønsket ikke å kommentere saken.

Anca Stoica spilte sin første kamp for MHK Elite, og satte inn to scoringer i sin debut for klubben. 22-åringen er venstrehendt høyrekant. Foto: Bjørn Brunvoll