Etter en nervepirrende opptelling, vant Yvonne Wold avstemningen om 1. plassen på SV-lista til stortingsvalget.  Hun fikk 24 stemmer, utfordreren Line Karlsvik fikk 11 stemmer.

– Jeg er klar for valgkamp, sier Yvonne Wold.

SVs nominasjonsmøte i Molde lørdag ble preget av at nominasjonskomiteens forslag til listekandidater ble utfordret av ei liste fra Molde SV og Kristiansund SV.  Hvem ville bli SVs førstekandidat til stortingsvalget; Yvonne Wold fra Åndalsnes eller Line Karlsvik fra Kristiansund?

Under opptellingen i den skriftlige avstemningen sto det likt 7-7 da 14 av 35 stemmer  var talt opp. Derfra høstet Yvonne Wold så mange stemmer at det aldri var tvil om at SV i Møre og Romsdal ønsker Yvonne Wold på listetoppen.

Lettelse

- Jeg er veldig lettet over å få så brei støtte fra lokallagene i fylket. Og glad for å være en del av et team som skal vinne valget.  SV trenger et godt team når vi går inn i en krevende valgkamp, sier Yvonne Wold til Romsdals Budstikke.

Yvonne Wold er i dag SVs eneste representant i fylkestinget i Møre og Romsdal.

- Hva blir viktig for deg og SV i valgåret som ligger foran dere?

- Både jeg og partiet må være synlig i media. Vi har en politikk jeg er overbevist om at folk ønsker.  Landet vårt trenger en kursendring. Det er behov for grønn omstilling. I arbeidslivet er det blitt tøffere vilkår, og solidariteten blir satt på prøve. Jeg er opptatt av at SV skal fortsette med den røde og grønne politikken, sier Yvonne Wold.

- Etter kampvotering om 1. og 2. plassen, hvordan skal du forene kreftene slik at SV blir ett team?

- Jeg mener at noe av styrken min, er å få til et team, være en samlende kandidat. Og selv om andre har fremmet andre kandidater, har SV tradisjon for å samle seg om listekandidatene som ble valgt på nominasjonsmøtet.

- Gleder du deg til å starte valgkampen for SV?

- Ja, jeg gleder meg veldig. SV trengs på Stortinget fra Møre og Romsdal, sier Yvonne Wold som til daglig er rådgiver ved Rauma videregående skole på Åndalsnes.

Etter at nominasjonsmøtet valgte Anders Lindbeck fra Ålesund til 2. plassen, trakk den foreslåtte kandidaten Line Karlsvik fra Kristiansund seg fra SV-lista.

Det ble kampvotering om 3. plassen mellom Rikke S. Sørdahl fra Sunndal og Marit Aklestad fra Ørsta. Opptellingen viste at ungdomskandidaten Rikke vant med 27 mot Marit Aklestads  8 stemmer.

Nada Yosuf fra Molde står på 10. plass og Bjørn Jacobsen på 12. plass, Laila Nøsen fra Fræna på 13. plass på stortingsvalglista.