Kampplanen i seg selv var god, og utførelsen perfekt i de første 39 minuttene i bortekampen mot Brann lørdag kveld. Molde hadde tatt ledelsen og hadde knapt latt Brann komme til noe offensivt. Bortelaget hadde kampen inne i sitt spor. De lå kompakt, tok ingen store sjanser og energiske Thomas Amang var hele tida en plageånd for Brann-spillerne.

Derfor var det ekstra bittert at Vegard Forren bommet på ballen da han skulle klarere langpasningen fra Brann-stopper Jonas Grønner.

MFK hadde alle mann bak ballen, men MFK-stopperen feilberegnet ballbanen og fikk svi for det. Ethan Horvath var ute og syklet på halvdistanse slik at Steffen Lie Skålevik kunne lobbe inn utlikningsmålet. To personlige feil. To feil som kan koste svært dyrt når poengene skal legges sammen etter siste serierunde. For med tapet i Bergen er medaljehåpet i ferd med å svinne hen for MFK

Selv om kampen var jevnspilt etter 1-1-målet, kom nok en feil som ble avgjørende. Vegard Forren trodde han rakk å komme seg på riktig side da målscorer Skålevik ble spilt gjennom. Men marginene var ikke på Forrens side, og Skålevik var hårfint ikke i offside. Alene med Horvath gjorde han ingen feil, og satte ballen enkelt i mål mellom beina på MFK-keeperen.

De nevnte marginene var heller ikke på MFKs side i sluttminuttene.

Fredrik Brustad, Joona Toivio og Björn Bergmann Sigurdarson hadde alle gode muligheter til å sette inn 2-2, men Brann keeper Piotr Leciejewski sto som en levende vegg og fikk avverget det som kom. Dermed vippet marginene kampen i hjemmeseier.

Thomas Amang var et friskt pust i den første omgangen. Kameruneren startet sin første førstelagskamp siden nettopp disse to lagene møttes på Aker stadion  i mai. Brann-forsvaret fikk rett og slett ikke has på den eksplosive spissen, og før kvarteret var spilt hadde rutinerte Vadim Demidov pådratt seg gult kort etter å ha vært for hard med MFK-spissen.

Ti minutter før pause var det en annen MFK-spiller som presenterte seg.

Bergenseren Petter Strand viste seg fram i sin egen hjemby, og dunket til med venstrefoten fra like utenfor 16-meteren. Ballen snek seg forbi Brann-målvakt Piotr Leciejewski og innenfor den nærmeste stolpen. Et herlig skudd, og MFK tok ledelsen 1-0.

Men ledelsen skulle ikke vare lenge. Fire minutter seinere kom situasjonen hvor Lie Skålevik elegant lobbet inn 1-1-målet. Et knapt kvarter ut i andre omgang lurte han Vegard Forrens offsidefelle, og snek seg inn bak MFK-stopperen. Dermed var han alene med keeper, og trillet ballen forbi Ethan Horvath.

Utover mot slutten hadde MFK flere muligheter til å score. Aller nærmest kom Björn Bergmann Sigurdarson på overtid, som ble stående helt alene inne i feltet. Dessverre greide ikke islendingen å styre «skuddpasningen» fra innbytter Sander Svendsen i mål.