Konserten med Trondheim symfoniorkester byr på mer enn bare musikalske perler. På festmiddagen etter fredagens konsert i Bjørnsonhuset overleverte Terje Tovan i foreningen MetaMolde ut instrumenter til en samlet verdi på 130 tusen kroner.

Nyttige bidrag

Det er ikke første gangen kulturlivet høster goder fra den tradisjonsrike konserten. Perledryss, som denne helga gjennomføres for 13. gang, har tidligere bidratt med nærmere en halv million kroner til Molde kulturskole.

Denne gang er det Kvam og Sellanrå skolekorps, Langmyra skolemusikkorps og Kviltorp og Nordbyen skolekorps som tilgodeses med fem splitter nye instrumenter. Dirigent og kulturskolelærer Jens Kristian Mordal tok i mot den verdifulle gaven på vegne av byens korps.

Trønderbataljon

Perledryss hadde denne gangen New York og musikk fra storbyen på programmet.

Trondheim symfoniorkester hadde denne gangen med seg Rein Aleksander, Evelyn Jons og Tor Ivar Hagen som sangsolister. Trioen hadde en sentral rolle og bidro til at årets konsert ble en fargerik, frisk og fengende opplevelse.

Også Trondheim vokalensemble var med på konserten som ble framført i Olavshallen i heimbyen dagen før den store delegasjonen tok turen til Molde.

Et stort elevkor fra musikklinja ved Molde videregående skole og tre dansere fra kulturskolen deltok også på årets utgave av Perledryss.

Konsert også lørdag

Tradisjonen tro inviterer MetaMolde og Trondheims symfoniorkester til gratis lørdagskonsert for eldre og andre prioriterte målgrupper.