– Dette er en utrolig god dag. Både for meg og for Arbeiderpartiet. Jeg har skjønt at jeg hadde veldig brei støtte over hele fylket. Når nominasjonsmøtet valgte meg med akklamasjon, kjennes det veldig godt, sier Else-May Botten til Romsdals Budstikke.

Kampvotering om 3. plassen

Etter to timers debatt om valgstrategien og kandidatene som skal toppe Ap-lista ved valget i 2017, samlet nominasjonsmøtet seg om Else-May Botten på 1. plass og Fredric Holen Bjørdal på 2. plass.

Det ble kampvotering om 3. plassen. Ytre Nordmøre foreslo Roger Osen til fordel for Tove-Lise Torve. Men nominasjonsmøtet hadde mest sans for nominasjonsnemndas forslag. Torve fikk 3. plassen med 128 mot 33 stemmer.

Kritiserte Botten

Under debatten satte gruppelederen i Kristiansund Ap ord på kritikk mot Else-May Botten.

– Våre medlemmer i Kristiansund har ikke tillit til Else-May Botten. Vi ønsker at Tove-Lise Torve skal stå på 1. plassen, hun vil få flere stemmer i Kristiansund. Vi ønsker Botten på 3. plass, sa Tønnesen.

Kristiansund møtte motbør fra resten av fylket.

Riksfjord med Johaug-stikk

– Vi har et utgangspunkt som er 10 ganger bedre enn noen gang, med ei flott liste. Med disse toppkandidatene slipper vi å bruke leppepomade og doping for å vinne valget neste år, sa Bernhard Riksfjord.

Med støtte fra talerstolen fra både Ålesund og de øvrige lokallagene på Sunnmøre, Romsdal og flere kommuner på Nordmøre, endte det med at Else-May Botten ikke fikk noen motkadidat til 1. plassen.

– Vi bøyer oss i respekt for tilbakemeldingene fra lokallagene, og fremmer ingen motkandidat til Botten, sa Arne Grødal fra Kristiansaund.

Han satt også i nominasjonskomiteen og ønsket der Tove-Lise Torve på listetoppen.

Pågangsmot og styrke

Etter avstemningen kunne en glad Botten rette tommelen opp til nominasjonsmøtet.

– Hvordan skal Arbeiderpartiet klare å samle fylket ved det kommende valget?

– Med den lagånden som er i partiet, går både jeg og de andre på lista ut av døra i nominasjonsmøtet med pågangsmot og styrke for å gjøre en god valgkamp. Selv om vi har en svært god meningsmåling i ryggen, kan vi ikke lene oss tilbake og stole på at meningsmålinger gjør at velgeroppslutningen kommer av seg sjøl.  Ingen ting kommer av seg sjøl. Vi skal jobbe hardt for å gjøre oss fortjent til velgernes stemme, sier Else-May Botten.

– Jeg tror det er mer enn 90 prosent sjanse for at vi skal få tre representanter fra Møre og Romsdal inn på Stortinget neste høst, sier Else-May Botten.