10 av 29 leiligheter i det tidligere helsesenteret i Elnesvågen ble solgt på «et blunk». Byggestart blir rett etter nyttår – og prisnivået tyder på at Elnesvågen nærmer seg Molde-nivå.

Sentervegen Eiendom AS i Elnesvågen har fått en pangstart på sitt storprosjekt med det gamle helsesenteret. Eiendomsmegler 1 hadde nylig det første salgsmøtet, med et oppmøte på 50 personer.

Daglig leder i Sentervegen Eiendom AS, Olav Terje Flataker, er overveldet over responsen. Det er også eiendomsmegler Kristine Gautvik-Dahl.

– Vi føler oss allerede nå helt sikre på at alle de 29 leilighetene blir solgt og innflyttet til de står klare våren 2018. Vi har ti signerte leilighetskontrakter allerede, deriblant to av de største og dyreste leilighetene. Vi har truffet med dette prosjektet, som tilbyr det vi mener er Frænas beste beliggenhet og utsikt for denne typen topp moderne leiligheter, sier Flataker.

Prisløft

– Og så er det veldig positivt at prisnivået i Elnesvågen begynner nærmer seg nivået i Molde. Det er et kjempepluss. Når man investerer i bolig i Elnesvågen, så får man igjen for investeringen. Elnesvågen er attraktivt, det forteller prisnivået oss, sier Flataker.

Sentervegen Eiendom AS er eid av Flataker Eiendom, Dale Holding, Consulentpartner og KI Søvik Invest. Selskapet kjøpte det gamle helsesenteret av kommunen for rundt 13,5 millioner kroner. Et nytt legesenter har allerede vært i drift i snart et år, og bygget huser også et topp moderne fylkestannlegekontor for Fræna og Eide. Men det er leiligheter som er det store satsingsområdet. Flataker forteller at når alt står klart, så vil det totalt være investert 125 millioner kroner i en totalrenovering av helsesenteret. Det er en investering som vil betale seg godt, ifølge Flataker og Kjell Inge Dale, som vi møtte fredag formiddag.

– Det blir utrolig fint, et kjempeløft for Elnesvågen. Og så blir det helt sikkert også grei forretning ut av prosjektet. Jeg er overveldet over interessen for leiligheter. Veldig gledelig, sier Kjell Inge Dale.

Stor meny

Byggestart blir ved årsskiftet. Det skal bygges 29 leiligheter med størrelse fra 60 til 140 kvadratmeter. Prisnivået ligger på mellom 2,5 og 6,2 millioner kroner, inklusiv carport eller garasjeplass.

– Oppmøtet på salgsmøtet sier litt om interessen. Nå gleder vi oss bare til å komme i gang. Christie & Opsahl har hovedentreprisen, opplyser Flataker, som understreker at det blir et helt «nytt» bygg. Kun bærende betongkonstruksjoner blir igjen fra dagens bygg, ellers blir alt flunkende nytt og moderne.