Fylkesvaraordføreren vil ikke ha hengende på seg at hun ikke støtter Molde. Kritikken ordfører Torgeir Dahl (H) rettet mot henne i Romsdals Budstikke onsdag om at hun har motarbeidet Molde, tar Gjerde sterk avstand fra.

Vil holde fylket sammen

– Det blir så rart, når anliggendet mitt er å arbeide for å holde Møre og Romsdal sammen som fylke, og så anklager Torgeir Dahl meg for å ikke støtte Molde. Molde er mest utsatt dersom fylket deles. Derfor har Molde mest å tjene på at fylket holdes samlet, sier Gunn Berit Gjerde til Romsdals Budstikke.

Hun reagerer på at Molde-ordføreren uttalte til Romsdals Budstikke at hun skal ha prøvd å stoppe nybygget til Romsdal videregående skole.

– I ett og alt har Venstre presset på for å få bygget nye videregående skoler. Jeg begriper ikke hvor Torgeir Dahl får det fra at jeg har prøvd å få stoppet utbyggingen i Molde. Det ble stilt spørsmål ved anbudsprosessen og totalkostnaden; som handlet om hvordan fylkeskommunen kunne få mest mulig for pengene, forklarer Gjerde som aldri har stilt spørsmål om skolen skulle bygges.

Trist å bli beskyldt

– Vi i Venstre støttet også fellesuttalelsen om sjukehuset. Den som husker tilbake, vil også huske at jeg gikk i fakkeltoget for at Molde skulle få nytt sjukehus, for dagens sjukehusbygg er under enhver kritikk. Jeg har også ikke bare støttet kulturhuset Plassen og Romsdalsmuseets nybygg, men arbeidet aktivt for å få det til også i møte med sentrale myndigheter. Det har vi også gjort når det gjelder nytt tinghus. Det var også Venstre ved Iver Nordseth som foreslo å bygge ut Fannefjordtunnelen med oppgradering da spørsmålet kom om bare reparasjon eller med oppgradering etter de nye krava. Det er trist å bli beskyldt for å være uvennlig mot Molde, sier hun.

Og legger til:

– Jeg er veldig glad i Molde. Jeg er mye i Molde, bruker kulturtilbudene her og naturen. Jeg tror også jeg er en god Molde-ambassadør utad.

Fylkesvaraordfører Gunn Berit Gjerde ønsker også å understreke at hun aldri har uttalt at hele fylkesmannsembetet burde flyttes fra Molde.

– Jeg har nevnt deler av Fylkesmannen, for eksempel kunne med frittstående avdelinger flyttes. Vi bør få misnøyen som er i dette fylket, opp på bordet og se om det er noe vi kan gjøre for å få til noe forsonende.

Om kritikken fra varaordfører Sidsel Rykhus (Ap) i Molde, som går på arbeidsgiverpolitikken, svarer Gunn Berit Gjerde:

– Jeg er opptatt av arbeidsgiverpolitikken, så det er ikke snakk om å flytte arbeidsplasser fra Molde om ett år eller to. Det må eventuelt skje gjennom en skikkelig prosess, sier Gjerde.