Brødrene Midthaug as på Kleive fikk torsdag IA-utmerkelsen under årets IA-konferanse (Inkluderende Arbeidesliv) på Seilet. Prisen ble overrakt adm.dir. Erland Pettersen av avdelingsdirektør i Nav, Hege Beate Skjølberg.

Brødrene Midthaug har vært IA-bedrift siden 2003.

- Vi setter stor pris på denne anerkjennelsen. Den signaliserer at det arbeidet vi gjør blir sett, og gir i inspirasjon til videre arbeid, sier adm.dir Erland Pettersen i Brødrene Midthaug AS til Romsdals Budstikke.

- Det trekkes fram at inkluderende arbeidsliv er en selvsagt del av bedriften deres. På hvilken måte?

- Alle ser IA-arbeidet som en naturlig del av hverdagen. Vi ivaretar egne ansatte hvis de får utfordringer, men vi tar også inn mange personer gjennom ulike tiltak i Nav og andre plasser. Det skaper en stolthet blant medarbeiderne at vi tar dette samfunnsansvaret, sier Pettersen.

Kleive-firma

Brødrene Midthaug ble etablert i 1947 av brødrene Karsten og Olav Midthaug. De har sitt hovedkontor og produksjonslokaler på Kleive i Molde kommune. Bedriften produserer trapper, rekkverk og balkonger, og har rundt 100 ansatte, hvorav rundt 70 arbeider på Kleive.

I begrunnelsen står blant annet følgende om Brødrene Midthaug AS:

«Målretta og systematisk jobbing over mange år er kjennetegnet på IA/HMS-arbeidet i virksomheten i tillegg til alle gode tiltak som gjøres i det daglige og dermed blir synlig for alle ansatte. Slik har det fått utvikle seg en kultur der inkludering og ivaretakelse er det normale. (...)

Midthaug speiler NAV sin visjon og verdier ved å :

  • Gi mennesker muligheter i tett samarbeid med støttespillere.

  • Være tydelig, både i møte med egne ansatte og personer som skal i arbeidstrening (avklare gjensidige forventninger) og støttespillere. Tydelig på viktigheten av å ta samfunnsansvar.

  • Være tilstede – ha tid og rom til oppfølging over tid.

  • Være løsningsdyktige – være kompetente på virkemidler og lete etter muligheter heller enn begrensninger.

Også Vikedalen Barnehage på Sunnmøre fikk IA-utmerkelse. Øvrige lokale nominerte var Espira Barnehage i Molde og Barnebo Barnehage i Aukra.