En skoleansatt i Romsdal er tiltalt for seksuell handling, og for å ha oppbevart seksualiserte bilder av en elev.

Ifølge statsadvokatens tiltale skal mannen i 50-åra ved flere anledninger i november og desember 2014 ha utført seksuelle handlinger mot ei jente i tenåra.

Den fornærmete var elev på skolen han jobber på, og ifølge tiltalen skal overgrepet ha skjedd på skolens område.

Hadde bilder

Han skal også ha oppbevart flere seksualiserte bilder av jenta, som er et brudd på straffelovens paragref 204 a (tidligere kalt barnepornografi, journ.anm.).

Første del av tiltalen er brudd på straffelovens § 304, som er seksuell handling med barn under 16 år. Hver for seg har forholdene en strafferamme på inntil tre års fengsel.

Ifølge rektor ved den aktuelle skolen er ikke mannen i arbeid hos dem i dag.

– Min primære oppgave som skoleleder er å beskytte og ivareta elevene. Den ansatte har derfor vært suspendert, og vil bli suspendert, til saka er avklart, sier rektoren til Romsdals Budstikke.

Rektoren ønsker ikke å svare på hvilken relasjon jenta og mannen hadde i skolesammenheng, og hvordan saka havnet hos politiet.

– En slik sak er veldig belastende for alle involverte, og vi ser fram til at saka får sin avgjørelse, sier rektoren.

Skjerpende

Relasjonen mellom den ansatte og eleven på skolen, vil være sentralt i retten.

– Var det et tillitsforhold mellom de to, kan det være skjerpende for straffen. Generelt skal slike forhold være straffeskjerpende, fordi det kan bære preg av   utnyttelse. Det gjelder sjøl om det eventuelt skulle være frivillig, forklarer statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim.

Avviser skyld

Ifølge mannens forsvarer, advokat Morten A. Lunde, bestrider mannen tiltalen.

– Han mener at han ikke er skyldig i det som tiltalen omfatter, sier Lunde til Romsdals Budstikke. Saka skal opp i Romsdal tingrett 21. november i år. Da er politiadvokat Laura Havdal aktor, og Astrid Bolstad er bistandsadvokat for jenta. Det er satt av tre dager til saka i retten til tingrettsdommer Eli Brusdal.