– Dette er en spennende utfordring i en utfordrende tid, som jeg tar fatt på med stor respekt. Jeg har tro på at vi skal lykkes. Det er derfor jeg har tatt jobben, sier Håvard Høgset (47).

Opprykk

Håvard Høgset er rekruttert internt, og kom fra stillingen som teknisk sjef ved NOV i Molde. Han får nå kontorsted i både Molde og Kristiansand, hvor NOVs norske hovedkontor ligger. Hovedkontoret til konsernet er som kjent i Houston, Texas i USA.

Håvard Høgset bor, i likhet med sin forgjenger, i Molde. Haner utdannet ingeniør, og var i fem år ansatt i DetNorske Veritas før han i 1999 begynte ved Aktro på Hjelset - som seinere ble en del av NOV.

Ser muligheter

NOV har gjennomført kraftige bemanningskutt som følge av oljenedturen, I Molde er staben i løpet av kort tid redusert fra over 500 til 110. Det er før en ny nedbemanningsrunde NOV har varslet, og som ennå ikke er gjennomført.

– Kommer NOV til å bli værende i Molde?

– Ja, NOV kommer til å bestå i Molde. Vi ser klare muligheter, men det er fortsatt et tøft marked, sier Håvard Høgset.

Nye utfordringer

Terje Korsnes, som har vært direktør i en meget krevende fase for selskapet, sier bakgrunnen for at han har sluttet, er at han har lyst til å prøve andre utfordringer enn å være i NOV. Hvorvidt han har en annen konkret jobb å gå til, ønsker han ikke å kommentere.

Terje Korsnes kom til NOV i Molde som HR-sjef i 2010. Han ble seinere lokasjonsleder i Molde og deretter direktør for «Lifting and handling»-divisjonen i NOV. Før han kom til NOV var han befal i Forsvaret i 15 år, og deretter stasjonssjef i SAS på Årø.

Opp- og nedturer

– Det har vært ei kjempefin tid i NOV, med store både opp- og nedturer. Det har vært veldig interessant. Når NOV skal gå videre framover, er det riktig at noen nå tar over og styrer virksomheten videre. Dette er et valg jeg har truffet sjøl. Jeg er veldig glad for at Håvard Høgset har tatt over, sier Terje Korsnes.

– Din avgang skyldes ikke signaler om en mulig nedleggelse av NOV i Molde?

– Nei, vi vet at NOV ikke blir nedlagt i Molde, og at en har tenkt å fortsette med de produktene en har her. Etter seks år i NOV ønsket jeg å gjøre noe annet, sier Terje Korsnes.

– Det har vært krevende nedbemanningsprosesser?

– Ja, det skal jeg ikke legge skjul på. Det har vært en krevende stilling å stå i. Jeg har hatt veldig god hjelp av hele organisasjonen. NOV vær en kjempefin arbeidsplass. Det vil det være framover også. NOV vil fortsatt være en betydelig aktør i næringslivet i Molde, sier Terje Korsnes.

Terje Korsnes har sluttet i NOV. Foto: Bjørn Brunvoll