Mandag fikk de omkring 1.000 elevene ved kulturskolen i Molde ta i bruk sine splitter nye og topp moderne øvingslokaler for aller første gang. For de aller fleste er det en gedigen overgang fra små, slitte og dårlig isolerte rom til store, lyse, og velutstyrte lokaler i et moderne bygg til 127 millioner kroner – nøye tilpasset kulturskolens behov.

– Fantastisk

De som opplever den største overgangen er kanskje danserne, som nå får fasiliteter som kan måle seg med det aller beste i landet.

– Helt fantastisk. Jeg hadde noen tanker om hvordan det ville bli, men dette er enda bedre enn jeg trodde, sier 16 år gamle  Ane Gussiaas som danser ballett. Edvarda Harnes (17) er enig.

– Dette er på et helt annet nivå enn vi har hatt, sier hun.

Begge har danset ballett i 10 år, men føler at de nye lokalene vil gi dem et løft.

– Vi blir i alle fall veldig inspirert til å øve når det er så godt og profesjonelt lagt til rette for oss, mener Gussiaas.

Gleder seg

Det gamle fengselet og rådstua har fått en total innvendig oppussing og er integrert i det nye bygget. I de gamle fengselscellene sitter ledelsen, og i den gamle rådstua har blant annet kunstelevene fått plass. I lyse, luftige rom. Tretten år gamle Magnus Rørhus Vatne  gleder seg.

– Det var bra i de gamle lokalene også, men litt mørkt og mye gamle bilder på veggene. Her kan vi henge opp våre egne bilder og gjøre rommet mer til vårt. Jeg gleder meg, sier Magnus.

Også lærer Vladana Nikolic Dana er fornøyd:

– Dette gir oss et stort løft, sier hun.

Vil det skal myldre

Rektor Ingvild Aas var et eneste stort smil den første dagen, der hun gikk omkring og ønsket elever, foresatte og andre besøkende velkommen til nyhyset.

– Vi har stått på hodet den siste tiden for å få dette til, og når skjer det virkelig. Elevene strømmer inn og huset fylles av aktivitet. Det er sånn jeg ønsker det skal være i framtiden – fullt av elever og et stort felleskap. Aktivitet som myldrer fram over alt, sier Aas, som nå ser fram til en helt annen hverdag både for elever og ansatte.

– At vi nå får samlet all vår aktivitet under samme tak er veldig viktig for oss. Nå har vi fått et framtidsrettet bygg som vil være til glede for hele Molde i mange år framover.

Fakta: Molde nye kulturskole

  • Skal etter planen åpnes offisielt 17. november

  • Er et samarbeidsprosjekt mellom Molde kommune og fylkeskommunen

  • Har en totalkostnad på 127 mililoner kroner

  • Firmaet Xpro er prosjektleder og byggherreombud

  • Røberg Bygg er hovedentreprenør på nybygget, mens Kulturkompagniet er entreprenør på det gamle fengselet/rådstua

  • Bygget er tegnet av arkitekt CF Møller

  • Molde kulturskole har i dag 35-40 ansatte og rundt 1.000 elever

  • Kulturskolen utfører i dag all undervisning i dans, musikk og drama ved Molde vgs