Politiet ved Sunndal lensmannskontor jobber med etterforskningen av saka, og har avhørt gjerningspersonen. En kniv og en ødelagt klovnemaske ble beslaglagt etter hendelsen. Det bekrefter politiinspektør Ove Brudevoll i Møre og Romsdal Politidistrikt.

– Gjerningsmannen, en femten år gammel gutt, har erkjent det faktiske forholdet, med unntak av oppskraping av bilen, forteller Brudevoll.

Saka vil bli behandlet i forhold til guttens unge alder, men han kan straffes. Konfliktrådet er nærliggende instans, men det er ikke endelig vurdert og besluttet av politiet.

Tas alvorlig

– Hadde gjerningspersonen vært eldre ville straffen blitt mye strengere. Dette er forhold som vi liker svært dårlig. Og her er det viktig at gjerningspersonen og andre ungdommer forstår alvoret, sier Brudevoll.

De andre ungdommene som var til stede ved bensinstasjonen i Eidsvåg skal avhøres, og så håper politiet på en rask avklaring i saka.

Advarer mot å skremme

Politiet vil også advare sterkt mot at andre ungdommer forsøker å skremme folk.

– Det kan være mange mindreårige som synes dette er som leik å regne, men det har mer alvorlige aspekter. Vi har fått inn flere meldinger om barn som er engstelige og ikke tør å gå heim fra fritidsaktiviteter på kveldstid i frykt for å møte klovner, forteller politiinspektøren.

Derfor vil politiet slå hardt ned på liknende atferd og prøve å få en stopper på fenomenet. Om kort tid er det ventet at noen vil markere den amerikanske trenden Halloween.

– Jeg håper Halloween-feiringen foregår på vanlig måte. Det å kle seg ut i seg sjøl er ikke straffbart men å opptre skremmende er straffbart. Vi håper Halloween blir til glede for både store og små, sier Brudevoll.

Gjerningspersonen, en 15 år gammel gutt, kan vente seg å måtte møte i Konfliktrådet etter å ha skremt noen i klovnekostyme forrige uke. Foto: privat