Moldes varaordfører Sidsel Rykhus venter i spenning på hva som kommer i statsbudsjettet som offentliggjøres torsdag 6. oktober.

– Jeg forventer at regjeringa kommer med løfter om penger til det aller viktigste prosjektet for regionen, Møreaksen. Men hvis det som ryktes i korridorene på Stortinget stemmer, lover det ikke bra, sier Sidsel Rykhus til Romsdals Budstikke.

Rykter i Stortinget

Rykhus er for tida i Oslo for å møte sentrale Arbeiderparti-politikere på Stortinget – sammen med sju andre ordførere og varaordførere fra Møre og Romsdal.

– På Stortinget hører jeg rykter om at statsminister Erna Solberg vil vente med Møreaksen fordi det har stokket seg til med fastlandssambandet Hordfast. Jeg håper virkelig ikke Møreaksen forsinkes. Jeg forventer at regjeringa i forslaget til statsbudsjett kommer med omtale av Møreaksen og lover penger til prosjektet, sier hun.

– Hva blir konsekvensen dersom det ikke ligger løfter om penger til Møreaksen i 2017-budsjettet?

– Da er ikke regjeringens nasjonale transportplan verd papiret det er trykket på. Møreaksen er det desidert viktigste prosjektet å få realisert i Møre og Romsdal. Det handler om å knytte arbeidsmarkedsregioner sammen, det handler om næringslivet og arbeidsplasser. Teknologien for å bygge fastlandsforbindelsen er tilgjengelig. Det er bare å kjøre på. Jeg undres forresten over hvor Høyres Helge Orten er i denne saka nå, sier Sidsel Rykhus.

Hun lover at partifellen Karianne Oldernes Tung, som er medlem av samferdselskomiteen, vil kjempe for penger til Møreaksen.