Prezioso Linjebygg-sjef Kristoffer B. Jenssen manet til bedre samarbeid mellom Nordmøre og Romsdal, da han ble tildelt Norsk Petrolumsforenings ærespris i Kristiansund.

Det var styreleder Nina Gudmundseth i Norsk Petroleumsforening Møre og Romsdal som under et møte i Petropolen i krisiansund torsdag overrakte prisen til Kristoffer B. Jenssen for hans 35-årige innsats i Molde-slskapet Prezioso Linjebygg, de siste 16 åra som adm. direktør.

– Jeg er ikke helt sikker på om jeg føler meg fortjent til den, men synes det er fryktelig kjekt - og er stolt over å få den. Jeg har gjennom jobben blitt kjent med veldig mange i Midt-Norge, ikke minst i oljehovedstaden Kristiansund, og fått mange gode kolleger, kjente og venner her. Det har jeg satt veldig stor pris på, Kristoffer Jenssen.

Mer samarbeid

Kristoffer B. Jenssen, som tråkket sine barnesko i Halsa på Nordmøre, tok gymnaset i Kristiansund, og nå bor i Molde, kom også inn på forholdet mellom de to nabobyene. Han trakk fram samarbeidet Linjebygg i Molde og Sterkoder i Kritiansund i sin tid hadde om byggingen av Gjemnessundbrua.

– Det er et eksempel på et veldig godt samarbeid mellom Molde og Kristiansund. Vi tjente penger på det. Det håper jeg også Sterkoder gjorde. Dette er mange år siden, og mye har skjedd siden den gang. I mitt neste liv har jeg lyst til å være med på mer samarbeid mellom Nordmøre og Romsdal. Jeg er nordmøring av fødsel og legning,  har bodd lenge i Romsdal - og er utrolig glad i både Nordmøre og Romsdal. Vi utfyller hverandre veldig godt, men greier ikke å se det midt oppe i alt styret som er for tiden. Jeg håper dette skl bli annerledes - og tror vi skal få til mye godt sammen, sa Kristoffer B. Jenssen.

Enorm vekst

Nina Gudmundseth begrunnet prisen med Kristoffer B. Jenssens mangeårige innsats i offshorebransjen.

– Hans første oppdrag i offshorebransjen var på Ekofisk i 1991. Selskapet fikk en enorm vekst etter oppturen i 2004, med vedlikeholdsjobber på sokkelen og Ormen Lange-anlegget. Da med 95 ansatte. I dag er de 450. Vi kjenner ham som en rolig og sindig kar, reflektert, analytisk, nøyaktig og årvåken. Det sies a han er tallknuser og kalkulator av rang, sa Nina Gudmundseth.

Talerør

Hun framholdt at Kristoffer B. Jenssen er en dyktig skribent og et viktig talerør for bransjen.

– Han har opp gjennom åra hatt mange velformulerte artikler i bransjemagasiner og aviser, hvor han gjerne har utfordret både politikernes og oljeselskapenes prioriteringer, sa Nina Gudmundseth.

Hun trakk videre fram at Kristoffer B. Jenssen har hatt - og fremdeles har - mange viktige styreverv i bransjen. Deriblant Leverandørnett Ormen Lange, Norsk Industri og Norsk Petroleumsforening.

Innovasjon

– Som leder har han satset stort på innovasjon, som har ført til mange utmerkelser og nominasjoner for Prezioso Linjebygg. Under hans ledelse har selskapet også gjort store inveseringer for å utvikle nye fjernstyrte verktøy for inspeksjons- og vedlikeholdsoppgaver, sa Nina Gudmundseth.

Daværende Linjebygg offshore ble i 2014 oppkjøpt av franskmenn.

– For å illustrere hans salgsegenskaper og påvirkningskraft, klarte han det kunststykke å få beholde den kjente blå linjebygglogoen - og at selskapsnavnet ble beholdt. Hele selskapsgrunnen heter i dag Prezioso Linjebygg, sa Nina Gudmundseth.