Det sa administrerende direktør ved Midsund Bruk AS, Ingebjørg Klausen, under Romsdalskonferansen torsdag.

Sammen med tre andre toppsjefer var hun invitert til konferansen for å fortelle sin historie om drivkraft og utvikling.

Samarbeid

– Vi må gjøre litt sånn som de gjør på Sunnmøre. Vi må konkurrere i gode tider og samarbeide i dårlige, sa Klausen, og skrøt av utbyttet de hadde av å være med i den tverrindustrielle næringsklynga iKuben.

Hun snakket også om behovet for endringsvilje i organisasjonen og hvordan det å skape gode holdninger var en drivkraft for henne.

Også daglig leder og medeier i Grande Fabrikker AS, Torbjørn Hjelden, trakk fram samarbeid som en viktig faktor for suksess. I løpet av åtte dager i april fikk de tre nasjonale priser – to av dem for et produkt de utviklet i samarbeid med Plasto AS i Innfjorden, Anunatak AS på Åndalsnes og Grandes datterbedrift Offinn i Vestnes.

Innovasjon

– I tillegg arbeider vi helt bevisst med å ligge i forkant av utviklingen. Og innovasjon gjøres best sammen med andre, sa Torbjørn Hjelden.

Grande har nært samarbeid med elevene ved Innovasjon og ledelse på Romsdal VGS, og de har også etablert en egen idélab.

Et av produktene de traff svært godt med, var mobilhotellet, et låsbart skap til oppbevaring av elevenes mobiltelefoner i timene.

Tenke smartere

Både Klausen og Hjelden fortalte dessuten om viktigheten av å fornye seg rent maskinelt. Produksjonen blir da mer effektiv, men ifølge Hjelden har det også en sideeffekt:

– Hver gang vi får ei ny maskin, er det som julekvelden hos oss. Slik utvikling bidrar til å holde oppe gløden blant de ansatte, sa han.

De to øvrige foredragsholderne i denne konferansebolken var Ole Bjørner Loe Welde fra Romsdals Budstikke og Hilde Aspås fra iKuben. Loe Welde fortalte om utfordringene i den raske medieutviklingen. Han understreket at ny teknologi kan brukes konstruktivt i en endringsprosess, og at det er viktig å sette både kvantitative og kvalitative mål.

Aspås understreket på sin side at absolutt alle vil bli berørt av endringene i samfunnet, og at ingen kan forvente å lykkes om de sitter stille i båten.