– Regjeringen holder ord. Vi satser mer enn noen annen regjering på samferdsel. Ferjesambandet Vestnes-Molde er en av livsnervene i Møre og Romsdal. Jeg er svært glad for at regjeringen finner plass for 18 millioner kroner som øremerkes Vestnes ferjekai i 2017-budsjettet, sier Harald T. Nesvik til Romsdals Budstikke.

Ferjekaia på Furneset i Vestnes trenger utbedringer. I revidert nasjonalbudsjett i vår bevilget regjeringen 20 millioner kroner til arbeidet med å utbedre ferjekaia. I statsbudsjettet for 2017 som offentliggjøres 6. oktober, ligger det ytterligere 18 millioner kroner til Vestnes ferjekai.

– Regjeringen er opptatt av at utbedringen av ferjekaia på Furneset skal fullføres i 2017. Derfor er pengene øremerket til denne ferjekaia, sier Harald Nesvik som er parlamentarisk leder for Fremskrittspartiet.

Statens vegvesen har allerede begynt utbedringene av ferjekaia på Furneset. Og når ambisjonene er å få ferjeavganger mellom Vestnes og Molde hvert 20. minutt, i stedet for hvert 30. minutt som i dag, må kaia være i tipp topp stand.

Seniorrådgiver Håvard Austvik i Statens vegvesen Region Midt opplyser til Romsdals Budstikke at arbeidene på ferjekaia på Furneset omfatter blant annet utskifting av heistårn for ferjelemmen, fornyelse av aggregat og generelle utbedringer.

– Det er ikke lenge til nytt anbud for ferjesambandret Molde-Vestnes skal lyses ut. I den forbindelse må vi forberede kaia på Vestnes for framtidig behov. Det kan være forberedelser for å ta i bruk ferjer med elektrisk drift, der det for eksempel blir behov for ladestasjoner, forklarer Håvard Austvik.

Å ha vel fungerende ferjekaier på sambandet Molde-Vestnes er også avgjørende i tida der Måndalstunnelen og Innfjordtunnelen er under revovering og E136 stengt store deler av natta fram til 2018.

Fra Stortinget lover Harald Nesvik (Frp) at regjeringen skal fortsette satsingen på infrastruktur og samferdselstiltak.

– Mens tidligere regjeringen sa at det skulle lukte asfalt, har dagens regjering og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen vist at det virkelig lukter asfalt. Aldri har det vært bevilget mer penger til samferdsel enn denne regjeringen gjør, sier Nesvik.