Fem naboer på Kringsjå engasjerte advokatfirma for å stoppe et fortettingsprosjekt med en enebolig og en tomannsbolig i Mali Furunes veg 2.

Prosjektet ble godkjent i Plan og utvikling i Molde i februar, og fikk ros av politikerne. Høyre omtalte prosjektet både som «pent utført» og «et forbilde for liknende prosjekt, for det har tatt hensyn til så mye».

Dette var altså naboene uenige i, basert på flere forhold. De prøvde først å stoppe saka mens klageprosessen pågikk. Dette ble avvist av Fylkesmannen.

Naboenes siste klage gjaldt saksbehandlinga i Molde kommune, men dette har altså heller ikke ført fram. Fylkesmannen i Sør-Trøndelag fant ikke noe å utsette på saksbehandlinga, og har nå gitt endelig godkjenning for byggeprosjektet.

"Hurra!"

Det har skapt jubel i leiren for tomteeierne og driverne bak prosjekt, en av dem er Thomas Finnøy. Onsdag skrev han dette på sin Facebook-side:

"Hurra! Da er prosjektet vårt oppe i Mali Furunes veg endelig godkjent av Fylkesmannen i Sør-Trøndelag! Da kan planleggingen og videre prosess endelig fortsette. Blir nok en liten feiring i kveld."

- Og hvordan har dere feiret, Thomas Finnøy?

- Vi gjør det ikke så voldsomt, men et glass med ekstra god rødvin blir det nok.

Bor sjøl, og selger leiligheter

June Vestad og Thomas Finnøy kjøpte tomta i Mali Furunes veg 2 i desember 2014, og står bak planene om byggeprosjektet.

- Vi planlegger å bo i eneboligen, og selge de to leilighetene i tomannsboligen. Men veien blir til mens vi går. Hvis det kommer en samarbeidspartner, må vi vurdere det, men det siste året har vi ikke gjort annet enn å vente på avgjørelsen, sier June Vestad til Rbnett.

De vil nå gå videre med planlegginga, basert på rammesøknaden og skissegrunnlaget fra arkitektkontoret BBW.

- Vi håper å sende en byggesøknad i løpet av noen uker. Men vi har lært at ting tar tid. Vi legger vekt på at dette skal bli et prosjekt med kvalitet, basert på miljøhensyn og kvalitet i materialvalget, sier hun.

Hun anslår at de to leilighetene som skal selges, vil være på rundt 140 kvadratmeter hver.

Vedtaket kan ikke påklages

Fylkesmannen i Sør-Trøndelag skriver at de ikke finner grunn til å sette til side Molde kommunes avgjørelse i saken. Vedtaket sier at "Det gis rammetillatelse til oppføring av enebolig og tomannsbolig på eiendommen gnr 24 bnr 729 i Mali Furunes veg 2."

Og:

"Fylkesmannens vedtak er endelig, og kan ikke påklages videre i forvaltningen, jmf. fvl. § 28".

Høg utnyttingsgrad

Byggesaka har vært prinsipiell fordi fortettingsprosjektet medfører en mye høgere utnyttingsgrad av tomta enn kommunestyret tidligere har sagt at de ønsker, i høringsforslaget til ny kommunedelplan for Molde.

I saka har forholdet mellom gammel og ny kommunedelplan også vært et tema. Hvis byggeprosjektet hadde blitt satt i gang etter at ny kommunedelplan var vedtatt, ville det ikke blitt godkjent. Men siden kommunedelplana ikke var vedtatt ennå da prosjektet ble omsøkt, er det gammel plan som gjelder. Og ifølge den, er altså Fylkesmannen i Sør-Trøndelag enig med politikerne i Molde: prosjektet kan gå sin gang.

Klagen som naboene sendte via Wold & Co ble behandlet av Fylkesmannen i Sør-Trøndelag fordi den var skrevet av tidligere fagansvarlig hos Fylkesmannen i Møre og Romsdal. De vurderte seg derme som inhabile til å behandle klagen hos seg.

---

Takk for at du abonnerer på Romsdals Budstikke!