- Har rådmannen blitt tungnem? spurte Øyvind Hovde (H) i Rauma kommunestyre etter å ha hørt rådmann Oddbjørn Vasslis orientering om de økonomiske knutene som må løses neste år.

Blant forslagene rådmannen legger fram for politikerne, er endringer i skolestrukturen. Forslaget innebærer at Rauma samler ungdomsskolene på Åndalsnes, og at ungdomsskolen i Måndalen og på Åfarnes legges ned fra 1. august 2017.

Forslaget falt ikke i god jord hos flere av kommunestyrerepresentantene.

- Det er ikke mer enn tre måneder siden kommunestyret signaliserte at det skal være tre ungdomsskoler i Rauma. Er det sånn at vi i kommunestyret mener det ikke skal legges ned ungdomsskoler, er det bortkastet energi at rådmannen kommer med forslag om å gjøre endringer i skolestrukturen, sier Øyvind Hovde.

Til Romsdals Budstikke utdjuper Øyvind Hovde hva han mener.

- Det er ikke politisk aksept for å legge ned ungdomsskolen på Åfarnes. Slike forslag skaper bare masse støy. Her legger kommunen ut et nytt boligfelt på Åfarnes, og så begynner man å snakke om å legge ned ungdomsskolen.  Uten ungdomsskole på Åfarnes vil det være vanskeligere å få folk til å etablere seg i bygda og bygge hus der, sier Øyvind Hovde.

Også Gudrun Herje Langseth (Sp) tok til motmæle i kommunestyret mot rådmannens tanker om å samle tre ungdomsskoler til én.

- Har vi ikke ungdomsskoler, får vi ikke tilflytting til bygdene. Å beholde ungdomsskolen på Åfarnes er så viktig at vi heller må se på andre løsninger. Vi trenger ikke sette av penger på disposisjonsfondet de nærmeste åra, sa Gudrun Herje Langseth.

Hun skapte humør i kommunestyresalen med følgende sluttreplikk:

- Jeg er sikker på at det blir flere unger på bygdene når vi går en liten runde.

Følg Rbnett på Facebook