I midten av mars neste år skal den nye flerbrukshallen i Træffhuset være klar til overtakelse.

Arbeidet er allerede godt i gang, og da Romsdals Budstikke var innom tirsdag formiddag kunne man skimte konturene av det som vil stå ferdig om knappe seks måneder.

– Det er planlagt en overtakelse av hallen 16. mars. Per nå ligger vi i rute til å nå det, selv om det selvsagt kan skje ting som gjør at vi må endre på det tidspunktet. Foreløpig er det ingenting som tilsier at vi ikke skal rekke det til da, sier Tor Egil Heimstad som er prosjektleder i Molde kommune.

Plass til 2000

Den nye hallen vil inneholde en hallflate som tilsvarer to håndballbaner. Denne flaten kan etter behov og ønske deles inn i seks separate enheter med skillevegger. Ved for eksempel håndballkamper kan man benytte spillflaten på tvers, og sette inn tribuner på hver av langsidene.

Den nye hallen vil få en tilskuerkapasitet på rundt 2000. På sørsida vil tribunen bestå av én fast del og én mobil del, mens nordsida kun vil ha en mobil tribune.

– Det vil bli plass til 1200-1300 tilskuere på den tribunen som er vendt mot sør, og resten på den andre siden. Det er veldig greit med mobile tribuner. Det gjør at man kan lage en intim stemning, og komme tett på utøverne, sier Heimstad.

Prosjektlederen innrømmer imidlertid at de i utgangspunktet var litt skeptiske til å velge mobile tribuner som kan trekkes ut ved behov.

– Vi har etter hvert sett mulighetene, og kan nå ha løsninger som er tilpasset det enkelte arrangement. Det blir veldig bra, og øker fleksibiliteten for bruken av hallen, sier Heimstad.

Bedre ventilering

Under den faste tribunen vil det være toaletter for publikum, samt fire garderober for utøvere. Hovedinngangen til tribunen vil i utgangspunktet være i andre etasje. Vegger og tak vil bli slik som det er i dag, og på utsiden settes det nå opp et lager og teknisk rom. Gulvet som legges skal tåle tunge kjøretøy, for eksempel ved messer eller konserter.

Nytt i hallen vil være et ventilasjonsanlegg, noe som ikke har vært der tidligere. Anlegget er dimensjonert for 2000 tilskuere.

Ser fram til åpning

Han gleder seg veldig til å presentere et ferdig bygg om et knapt halvår.

– Jeg tror det vil gi et utrolig løft for aktiviteten i byen at vi får mer areal å bruke. Dette er bare én del av det vi gjør i Molde idrettspark, så det blir spennende å se hva som skjer videre, forteller Heimstad.