Et enstemmig kommunestyre vedtok mandag at Fræna ungdomsskole får inntil 475.000 kroner for å styrke tilbudet til 9. trinnet. Hvordan de bruker pengene skal politikerne blande seg fint lite opp i – bestemte de samme politikerne i møtet. Etter en lang debatt.

– Vi har nå tre klasser med 30, 31 og 31 elever. Det kan fort bli flere. Allerede i 2014 fremmet Ap forslag om å opprette fire paralleller. Det ble nedstemt. Nå må vi gjøre noe, skolen må tilføres ressurser på grunn av situasjonen med store klasser, innledet Sofie Elisabeth Hermann Brekken.

– Enig. Og la det være opp til skolens ledelse og fagpersoner hvordan de bruker pengene vi nå skal bevilge. De vet hvordan pengene best brukes, det er viktig at politikerne ikke detaljstyrer, fortsatte Annhild Viken Sunde (V).

– Nettopp. Nå er klassene etablert, elevene har gått sammen i over ett år. Skolen må få bestemme hva de gjør med det de får tilført av ekstra penger, understreket Arne Stavik (Ap).

Rektor Ann Margrethe Farstad  sier at det ikke er noe prekært med dagens situasjon, selv om klassene er rimelig fulle.

– Det går veldig bra. Elevene er fornøyde, foreldrene er fornøyde. Elevene er godt faglig ivaretatt. Vi i ledelsen har ennå ikke landet på om vi skal øke fra tre til fire klasser for niendetrinnet. Det er ingen krise med 30 elever i ei klasse hvis forholdene ligger til rette for det, og det blir satt inn nok ressurser. Politikerne gjorde et godt og fornuftig vedtak, så skal vi i skoleledelsen finne den beste løsningen videre.