Mange mosjonister var med i Torvikbukt rundt. Vinnertida er den svakeste siden starten i 1973.

Lørdag vant Truls Torvik Torvikbukt rundt. 22-åringen fra Meråker, med røtter i Gjemnes-bygda, vant også for tre år siden. Årets vinner løp de 13,5 kilometerne på 49.50, nesten fire minutter svakere enn hans egen vinnertid fra 2013.

– Det var klart bedre felt sist jeg sprang, og en del bedre forhold var det også. I tillegg var jeg nok bedre til å springe den gang. Jeg må skylde mest på meg sjøl at jeg ikke løper raskere, sier vinneren som blant annet løp sammen med sin egen far på lørdag.

45 løpere deltok i det tradisjonsrike løpet som har vært gjennomført årlig siden i 1973. Lørdagens vinnertid er den svakeste noensinne. Rekorden satte Johan Bugge da han i fjor gjennomførte asfalt- og terrengløpet på tiden 42.18. Til sammenligning vant Ola Bjarte Orset på tiden 46.23 den gang Torvikbukt rundt ble gjennomført for første gang for 33 år siden.

Svak tid

Heller ikke deltakelsen og vinnertida i kvinneklassen var imponerende. Godt voksne Ann Kristin Amundsen fra Norodd i Kristiansund, som løper i 40-49 årsklassen, passerte målstreken inne i idrettshallen på tiden 59.17. Kvinneklassen har vært gjennomført årlig siden 1976. Kun seks ganger har vinneren brukt lengre tid enn det beste kvinne gjorde på lørdag.

Nest beste kvinne ble Kristin Lone fra folkehøgskolen. Også sølvvinneren i herreklassen er elev på Høgtun. Åsmund Vetle Solli slo Are Uran og Thomas Aas i sluttspurten. De tre kom i mål cirka tre minutter etter vinneren.

– At jeg havnet på folkehøgskole her i Torvikbukt var tilfeldig. Studier var planen, men det hørtes morsommere å ta et år på folkehøgskole. Jeg trener 15-20 timer i uka. Langrenn er min hovedidrett. Her er mulighetene gode for å trene og konkurrere. Hittil er jeg i hvert fall veldig fornøyd, sier 21-åringen som kommer fra Fossum, like utenfor Oslo.