– Det er ikke sikkert du har hatt med deg ei tippoldemor før, sa Ingrid Korsnes (84) til fallskjerminstruktør Ron Holan.

Nei, det hadde han ikke. Men gjett om det var stas for begge to!

Både Ingrid Korsnes og instruktør Ron Holan var bokstavelig talt helt i skyene lørdag ettermiddag. Dette var stas, dette var stort, dette var et tandemhopp i særklasse! Rett og slett en himmelsk opplevelse, også for alle tilskuerne.

– Du er den klart eldste personen jeg har hoppet sammen med. Ingen tvil. Min forrige «rekord» var en 70-åring, og så kommer du og bare kliner til! Jeg er mektig imponert over hvor flink og rolig du var,  sa trønderen Ron Holan til sin snart 85 år gamle tandempassasjer.

Stor slekt

Ingrid Korsnes er tøffere enn toget. Hun er opprinnelig fra Meløy i Nordland, men er bosatt  i Brattvåg. Ingrid har to tippoldebarn, 18 oldebarn, 15 barnebarn og fem barn. Så slekten er definitivt ført videre i alle ledd.

– Jeg har tre døtre på Tornes, ei på Vestnes og ei i Brattvåg. Jeg er glad for at jeg har slik en stor og entusiastisk familie.

Det var stort oppmøte da tippoldemor skulle debutere som fallskjermhopper lørdag morgen. Både barn, svigerbarn, barnebarn og oldebarn var til stede. Datteren Svanhild Hagerup fra Tornes var åpenbart mer nervøs enn sin mor.

– Jeg har rett og slett skjelven. At mor tør dette! Helt vilt. Den dama er sannelig ikke redd. Og når hun først har bestemt seg for noe, så skal det gjennomføres, sa Svanhild Hagerup.

Lang ventetid

Hoppet var planlagt cirka klokka 10 lørdag morgen. Men skylaget var for lavt og været for usikkert. Så tippoldemor måtte vente i seks timer. Men den som venter på noe godt får som regel belønningen til slutt. Ingrid er kanskje ikke den eldste i Norge som har hoppet i fallskjerm, men langt unna er hun ikke. En 95-åring har rekorden her i landet.

– Det er veldig imponerende. For min egen del har jeg hatt lyst til å hoppe tandem i flere år. Jeg hadde tanker om et hopp da jeg ble 80, men tror ikke jeg ble tatt helt på alvor. Ikke alle var like begeistret, heller. De sier jeg er litt «gærn». Så det ble til at jeg ventet i fem år til. Hele  opplevelsen koster 4600 kroner inklusiv video, det kan saktens en dame på snart 85 år unne seg.

Landet i åker

Rett etter landing i en åker rett ved flyplassen, var det ei smilende og opplagt tippoldemor som møtte oss. Det første hun ville ha var ei flaske vann, som datteren Svanhild sørget for på direkten.

– Det ble jo ganske luftig, så man blir litt tørr i kjeften og strupen. Det var en fantastisk opplevelse. Ubeskrivelig fint og spennende. Jeg var helt rolig, overhodet ikke nervøs. Det var det ingen grunn  til. Jeg vet jo at dette er trygt. Og Ron er en fantastisk dyktig instruktør. For meg var dette omtrent en himmelsk opplevelse, understreket Ingrid Korsnes – hoppende glad.

Flyturen mer enn svarte til forventningene, og hun vil absolutt anbefale andre godt voksne å prøve det sammen. Skydive Molde (Føniks fallskjermklubb)leverer varene.

Feiret med vin

– Det har vært litt av en dag. Nå skal vi feire litt sammen med familien på Tornes. Kanskje blir det et glass rødvin også. Du skal ikke se bort fra det, lo Ingrid.

– Jeg er målløs. Jeg hadde aldri i verden gjort dette. For en prestasjon, sa Svanhild Fagerup.

– Vi vet jo at du er gæren, men jeg visste ikke at du var så gæren, kommenterte lillesøster Anita etter landing.