Venstre advarer mot å åpne opp for fortetting ovenfor Sandvegen. De frykter store konflikter og stykkevis utbygging.

Kommunedelplanen for by-Molde skal behandles i formannskapet tirsdag. Kommunestyret får planen på bordet 6. oktober. Planen legger føringer for byutvikling de neste tiårene, blant annet for hvor det skal være lov å fortette.

Signal

– I planen er det gjort grep for å skape forutsigbarhet for fortetting. På oversida av Sandvegen – strekninga fra bakken ned til Aleksandra og til krysset hvor Sandvegen og Parkvegen starter fra Øvre veg – er det i dag typisk eneboligbebyggelse. Og i forslaget fra administrasjonen er dette forslått som grønt område. Men i behandlinga av planen i plan- og utviklingsutvalget, ble det gitt signal fra noen partier om at de mener dette er egnet til fortetting, sier Olbjørn Kvernberg.

Han tror det er sannsynlig at det kommer forslag om at dette området endres fra grønt til hvitt når saka kommer opp i formannskapet. Nå går Venstre ut og advarer mot dette.

Særpreg

– Vi mener at denne bynære eneboligbebyggelsen er et viktig særpreg for Molde, og at det skal være grønt, sjøl om også vi i utgangspunktet ønsker boligbygging i sentrumsnære områder. Spesielt mindre, rimelige leiligheter slik at de kan kjøpes også av innbyggere i en etableringsfase, sier Kvernberg. Han peker på at det allerede er planlagt flere store bynære boligområder.

– Mye på gang

– Grand Fiære er ferdig regulert. Der er det lagt til rette for 350 boliger i første byggetrinn. Så er det Brunvollkvartalet – der det kommer rundt 80. I tillegg er det en mulighetsstudie som peker på Fabrikkvegen. Dette er også et område som er veldig sentrumsnært, i tillegg til at det er nært Roseby og Storsenteret. Og så kommer jo Lundavang. Også der er det veldig sannsynlig at det kommer boliger, sier Kvernberg.

Venstre mener derfor at det etter hvert blir så stort tilbud av sentrumsnære boliger at man bør ta seg råd til å ta vare på området bak Sandvegen.

Store konflikter

– Slik vi ser det er det ikke behov for å bruke dette området til fortetting. Det vil bare skape store konflikter, og det kan bli en stykkevis utbygging uten en helhetlig plan. I praksis vil dette ødelegge den flotte bebyggelsen som er der i dag, sier Kvernberg. Han tror også en utbygging i området vil gi dyre leiligheter.

– Dermed blir de lite tilgjengelig for den aldersgruppa vi ønsker skal bo i de bynære områdene, sier Kvernberg.