- Dette må være blant de aller flotteste anleggene i landet, sa Jon Aasen da han lørdag klipte snora og markerte at distriktet har fått et flott og trafikksikkert rulleskianlegg.

Fylkesordføreren var på plass sammen med blant annet ordførerne fra Molde, Fræna og Eide.

Bente Meisingseth Sjulstad var også med og åpnet det tidsriktige anlegget med nesten 4 kilometer asfalterte skiløyper. Kvinna fra Molde med Skiforeningen og Holmenkollen som sin arbeidsplass, skrøt av det hun fikk se på Skaret.

Ragnar Valle fra Skaret skisenter ledet an under den høytidelige åpningsseremonien der litt regn og mange taler sto på programmet. Gratis frukt og marsipankake ble også servert til om lag 80 store og små som var på plass.

Etter at ordførerne Torgeir Dahl, Tove Henøen, Egil strand og inviterte gjester fra Norges skiforbund, idrettskretsen, skikretsen, Eide IL og MOI hadde sagt sitt, var det en dresskledd fylkesordfører med fylkesvåpenet rundt halsen som erklærte anlegget for åpnet.

Investering for framtida

Deretter var det noen av distriktets mange unge skiløpere som fikk boltre seg på de mektige asfaltflatene.

Jobben som er gjort på Skaret er på noen områder mer omfattende enn når det bygges asfaltveger her i landet. Det må til for å bygge et anlegg med flater, bakker og svinger som skal duge både i opplæringen av nybegynnere og som trenings- og konkurranseanlegg for de aller beste.

MOI-leder Thomas Sandhaug hadde med seg en sjekk på 25.000 kroner. Pengene er en del av overskuddet etter vinterens NM i kombinert. Tilsvarende stor gavesjekk ble også overbragt Skarbakkene.

Nettopp de mange anleggene innenfor et lite geografisk område, med allsidige muligheter innen alpint, skiskyting, langrenn og hopp, ble framhevet av mange som hadde ordet på Skaret.

Har fått 5,5 millioner

Ragnar Valle fortalte de frammøtte at det har vært en krevende jobb å bygge anlegget, men at dyktige entreprenører og ivrige ildsjeler har gjort dette mulig.

Også fire millioner kroner fra Kulturdepartementet og 1,5 millioner kroner fra Gass ROR har vært avgjørende for at rulleskianlegget på Skaret har latt seg realisere.

- Ikke alle forhandlinger er avsluttet. Derfor vet vi fortsatt ikke hva som blir sluttsummen, fortalte styreleder Ragnar Valle i Skaret skisenter.